Preoții de penitenciar din Europa se întâlnesc la Sâmbăta de Sus

În perioada 4-8 iunie, la Academia Duhovnicească a Mănăstirii Sâmbăta de Sus, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, va avea loc Conferința preoților capelani de penitenciare din Europa, informează Ziarul Lumina.

În cadrul conferinței, 120 de astfel de slujitori din Europa și 40 de preoți capelani de penitenciare din România vor participa la cele 13 ateliere de lucru privind practicile de lucru din penitenciarele europene. Este pentru prima dată când Biserica Ortodoxă organizează, pe problematică penitenciară, un asemenea eveniment cu caracter internațional. La acest eveniment internațional vor conferenția Înaltpreasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, și Înaltpreasfințitul Irineu, Mitropolitul Olteniei.

Din partea Administrației Naționale a Penitenciarelor vor participa domnul director general dr. Ioan Băla, domnul director Florin Șerpe și doamna Ioana Morar, directorul Direcției Reintegrare Socială, potrivit unui comunicat de presă emis de Administrația Națională a Penitenciarelor București.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…