Preoții de caritate din Iași l-au cinstit pe Sfântul Ierarh Dosoftei al Moldovei

Biserica Ortodoxă Română l-a pomenit astăzi, 13 decembrie, pe Sfântul Ierarh Dosoftei, Mitropolitul Moldovei. Cu această ocazie, preoții de caritate din Arhiepiscopia Iașilor s-au reunit la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din cadrul Batalionului 151 Infanterie „Lupii Negri” din Iași, informează TRINITAS TV. Slujitorii sfintelor altare au participat la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. Înaltpreasfinția Sa le-a vorbit celor prezenți despre viața Sfântului Ierarh Dosoftei.

„A făcut Dumnezeu în așa fel încât întâlnirea noastră de astăzi să aibă loc în ziua de prăznuire a Sfântului Ierarh Dosoftei. L-aș putea denumi un om cu patru mari calități care ar trebui să fie mersul prin viață al unui preot, al unui arhiereu, al unui militar, al unui creștin de rând. A fost un mare rugător, iubitor al rugăciunii, al legăturii cu Dumnezeu, un mare apărător al credinței ortodoxe. A fost în al treilea rând un om foarte cult care a iubit cartea. Și-a dat seama că neamul său și Biserica sa fără carte nu pot să dăinuiască, mai ales fără carte în limba poporului iubitor de neamul lui”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Întâlnirea de lucru s-a desfășurat, după Sfânta Liturghie, în Sala „Briefing” a Batalionului.

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan a oferit, după slujbă, mai multe distincții celor care au sprijinit construirea bisericii din cadrul Batalionului 151 Infanterie „Lupii Negri” din Iași.

Comentarii Facebook


Știri recente