Preoții craioveni au primit binecuvântarea arhierească pentru noul an calendaristic

Preoții din orașul Craiova au participat în seara zilei de 10 ianuarie 2009 la tradiționala recepție de început de an, unde au primit binecuvântarea arhierească din partea Înaltpreasfințitului Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în sala de festivități a Mitropoliei. Părintele Ion Drăgușin parohul parohiei „Duminica Tuturor Sfinților” din Craiova a adresat în numele preoților craioveni un mesaj de mulțumire pentru arhipăstorul lor.

În cuvântul său, Înaltpreasfințitul Mitropolit Irineu a subliniat rolul pe care îl are preotul pentru viața credincișilor din parohia sa: „Viața credincioșilor, viața personală este o bogăție de nescris. Suntem iconomi ai Tainelor lui Dumnezeu și purtători ai darului Său; suntem investiți de această putere dumnezeiască, suntem chemați de Dumnezeu ca să fim într-adevăr călăuze, mijlocitori, trimiși ai lui Dumnezeu. În felul acesta, împlinim chemarea de oameni făcuți de Dumnezeu și, pe de altă parte, chemarea de preoți – «Tu ești preot în veac după rânduiala lui Melhisedec», ca moștenitori ai harului Mântuitorului nostru Iisus Hristos, care ni s-a transmis prin Sfinții Apostoli. Sărbătoarea coincide cu momentul acesta de bucurie, sau mai bine zis sărbătoarea a produs acest moment de bucurie. Sărbătoare este în orice moment pentru că Domnul nostru Iisus Hristos este prezent în orice moment în viața noastră”, a continuat Înaltpreasfinția Sa. Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei nu a uitat să amintească păstoriților săi despre datoriile pe care le au față de credincioși și în acest nou an calendaristic: „Vom încerca să dăm un sens pozitiv, real și concret vieții credincioșilor, vieții parohiale, vieții pastoral-catehetice și vieții monahale. Vă îndemn ca toată lumea să participe la acest proiect și să fie responsabilizat orice om, ca lucrul să aibă o frumusețe deosebită și o împlinire concretă. Pământul acesta nu ne este, fără îndoială, stângaci, pentru că tot aici ne-am format, așadar, trebuie să creștem în continuare și să lăsăm în urma noastră lucruri bune spre slava lui Dumnezeu și spre folosul urmașilor noștri”, a încheiat Înaltpreasfințitul Irineu.

La această întâlnire a fost prezent și Preasfințitul Gurie Gorjanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Craiovei. Preoții au avut parte și de o agapă creștină organizată de Mitropolie și au putut asculta câteva piese de compoziție bizantină interpretate de Grupul psaltic al Catedralei mitropolitane.

( Sursa: Ziarul Lumina Nr. 308/ 12 ianuarie 2009)

Comentarii Facebook


Știri recente