Preoti si profesori, premiati pentru implicarea in prevenirea HIV/SIDA si violentei in familie

Sub presedintia PS Ioachim Bacauanul, arhiereu vicar al Episcopiei Romanului, a avut loc astazi, la Bacau, festivitatea de decernare a diplomelor de participare pentru beneficiarii programului ‘Consolidarea initiativelor comunitare de prevenire a HIV/SIDA si a violentei in familie, in Romania’. Acest proiect este dezvoltat ca parteneriat intre Patriarhia Romana, Guvernul Statelor Unite ale Americii prin Agentia pentru Dezvoltare Regionala, Ministerul Educatiei si Cercetarii si Organizatia Internationala pentru Caritatea Crestina Ortodoxa. Mai multe detalii in acest sens ne-au fost oferite de catre pr. Florin Tuscanu, protopop de Roman: ‘Manifestarea a avut loc cu scopul de a prezenta rezultatele proiectului la nivel national si eparhial de a oferi informatii preliminare pentru orientarea beneficiarilor pentru faza finala a acestui proiect, fiind prezenti preotii si profesorii de Religie pentru a asigura implicarea activa a acestora in dezvoltarea proiectului la nivel local pentru perioada aprilie 2007 – aprilie 2008. Pentru acest proiect impotriva prevenirii HIV/SIDA si a violentei in familie in Romania au incheiat un protocol de colaborare 12 Eparhii din tara si Eparhia Aradului ca voluntar. Ne bucuram ca din zona Moldovei, pe langa Arhiepiscopia Iasilor, au incheiat protocolul si Episcopia Romanului, si Episcopia Husilor si Episcopia Dunarii de Jos. Pana in decembrie anul trecut au fost implicati peste 1000 de preoti in trei serii de seminarii si aproximativ 800 de profesori de Religie din cei 1200 propusi’.

De asemenea, parintele protopop Florin Tuscanu ne-a vorbit si despre cuvantul PS Ioachim Bacauanul ce a fost rostit cu prilejul decernarii diplomelor de participare pentru beneficiarii programului ‘Consolidarea initiativelor comunitare de prevenire a HIV/SIDA si a violentei in familie, in Romania’: ‘La aceasta manifestare de anvergura din cuprinsul Eparhiei Romnului, desfasurata astazi la Bacau, sub presedintia PS Ioachim Bacauanul, arhiereu vicar al Episcopiei Romanului, au luat cuvantul atat PS Sa, cat si profesori si preoti. In cuvantul sau, PS Sa a surpris mesajul Invierii, a amintit despre problemele cu care ne confruntam astazi, si anume de violenta si de ideile distructive utilizate de tineri (droguri, alcoolism). De asemenea, PS Sa a surprins ca profesorii de Religie au un mesaj deosebit de important. Ei nu sunt doar functionari, ci sunt misionari ai Bisericii noastre in scoli, sunt participanti si practicanti la viata unei comunitati, la viata Bisericii’.

Parintele protopop Florin Tuscanu ne-a oferit mai multe amanunte si despre incheierea manifestarilor ce au avut loc astazi, la Bacau, sub presedintia PS Ioachim Bacauanul, arhiereu vicar al Episcopiei Romanului: ‘Manifestarile de la Bacau s-au incheiat intr-un cadru solemn, intr-un cadru religios, cu cantari specifice Pastelui. PS Ioachim Bacauanul a felicitat organizatorii si participantii. Au primit diplome de participare si de absolvire a cursurilor un numar de aproximativ 150 de preoti si profesori de Religie, cei prezenti fiind invitati sa valorifice acest mesaj de salvare, de prevenire a tot ceea ce este rau, a tot ceea ce se abate asupra Bisericii si asupra societatii noastre’.

Comentarii Facebook


Știri recente