Preoți din trei protopopiate ale Eparhiei Iașilor, în conferință la Durău

Sectorul de misiune, statistică și prognoză pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor a organizat o nouă serie a conferinței ‘Pregătirea mirilor pentru Taina Cununiei și viața de familie’. Preoții din protopopiatele Pașcani, Roznov și Darabani s-au întâlnit, în perioada 18-20 septembrie, la Centrul cultural-pastoral ‘Sfântul Daniil Sihastrul’ Durău, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Moldova.

Înalt Preasfințitul Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a prezidat, în perioada 18-20 septembrie, conferința pastoral-misionară pentru 100 de preoți din protopopiatele Pașcani, Roznov și Darabani. Luni, 19 septembrie, și marți, 20 septembrie, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, alături de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie în Biserica ‘Buna Vestire’ a Mănăstirii Durău. Răspunsurile la strană au fost date de un grup de preoți participanți la ce-a de-a doua serie a întrunirii. Părinții din cele trei protopopiate au vizionat mai multe filmulețe în cadrul sesiunilor de comunicare, au asistat la discuții în plen ș.a.

Tema cu titlul ‘Pregătirea mirilor pentru Taina Cununiei și viața de familie’ a fost susținută de pr. Petru Ovidiu Aionesei de la parohia Șcheia, Protopopiatul Pașcani.

‘Fundamentul Tainei Căsătoriei rezultă din originea comună a soților la Creație, precum ne spune Sfânta Scriptură: ‘Iată, acesta-i os din oasele mele și trup din trupul meu’ (Fac. 2, 23). Atunci când, înainte de căsătorie, preotul dimpreună cu nașii și tinerii logodnici se întâlnesc pentru ca acesta să le dea o serie de îndrumări, e imperios a se preciza atributele fundamentale ale căsătoriei creștine’, a remarcat pr. Petru Ovidiu Aionesei. Referatul cu tema ‘Taina Sfântului Botez – Provocări pastorale actuale’ a fost expus de pr. Narcis Focșăneanu de la parohia Rediu, Protopopiatul Roznov.

Comentarii Facebook


Știri recente