Preoți craioveni la atelierul intercultural de dezvoltare comunitară de la Sofia, Bulgaria

Un grup de preoți din Arhiepiscopia Craiovei participă astăzi, 29 martie, la un atelier intercultural organizat în capitala Bulgariei, Sofia, informează Radio TRINITAS. Acțiunea se desfășoară, până pe 31 martie, în cadrul proiectului european Metode Interculturale de Dezvoltare Comunitară.

După cum a relatat părintele Mihai Constantinescu, lector la Facultatea de Teologie din Craiova, pe agenda atelierului intercultural au loc și anumite vizite la centre de asistență socială, școli de duminică și fundații ale parohiilor din mediul rural defavorizat în regiunea Plovdiv și Blagoevgrad.

„Acest atelier intercultural se va finaliza printr-un pelerinaj la Sfânta Mănăstire Rila unde vor avea loc și discuțiile finale. Ne-am propus ca prin cel de-al IV-lea atelier intercultural de la Sofia să facilităm cunoașterea reciproca a preoților ca aceștia să poată să schimbe bunele practici în domeniul dezvoltării comunitare și să-și împărtășească reciproc experiențele proprii din fiecare țară”, a precizat părintele Mihai Constantinescu.

Proiectul este derulat de Facultatea de Teologie a Universității din Craiova, în parteneriat cu alte 4 instituții europene din Bulgaria, Italia, Estonia și Norvegia.

Comentarii Facebook


Știri recente