Preot pentru capela Aeroportului „Henri Coandă”

Capela Aeroportului Internațional ‘Henri Coandă’ din Capitală are, începând de săptămâna trecută, un nou preot care se va îngriji de sufletele celor care vor călători pe calea aerului. Instalarea părintelui Bogdan Nastasiu a fost făcută în Capela „Sfântul Prooroc Ilie”, ocrotitorul aviației, de către părintele protopop Constantin Păun al Protoieriei Ilfov Nord, informează „Ziarul Lumina”.

Părintele protopop Constantin Păun l-a prezentat pe tânărul preot Bogdan Nastasiu autorităților aeroportuare, a fost făcut inventarul obiectelor de cult în fața părintelui consilier Viorel Barbu și s-au stabilit primele coordonate ale slujirii tânărului părinte în capela aeroportului.

Noutatea este că pentru prima dată Sfânta Liturghie se va săvârși periodic, în această capelă, de către părintele Bogdan Nastasiu, până în prezent fiind oficiată doar ocazional, la unele sărbători importante și mai multe ierurgii pentru cei care tranzitau aeroportul și aveau nevoie de asistență religioasă. Capela urmează să primească și Sfântul Antimis, iar după aceea Sfânta Liturghie va putea fi săvârșită în fiecare duminică.

Capela ‘Sfântul Prooroc Ilie’ a fost înființată în anul 2003, sfințirea fiind săvârșită la 18 decembrie 2003 de către Preasfințitul Vincențiu Ploieșteanul, pe atunci Episcop-vicar patriarhal. Capela a fost înființată la solicitarea Patriarhiei Române, cu sprijinul Ministerului Transporturilor, Construcțiilor și Turismului’, a declarat părintele Constantin Păun, protoiereu al Protopopiatului Ilfov Nord.

Părintele Bogdan Nastasiu este absolvent al Facultății de Teologie ‘Justinian Patriarhul’, ale cărei studii le-a finalizat în luna iunie, obținând nota 9,75 la examenul de licență. Lucrarea de diplomă, cu titlul „Binele și virtuțile teologale în concepția Fericitului Augustin”, a fost realizată și susținută sub îndrumarea părintelui pr. dr. Vasile Răducă. După finalizarea studiilor de licență, a reușit să urmeze și cursurile de masterat ale aceleiași facultăți, în cadrul Secției doctrină și cultură.

Comentarii Facebook


Știri recente