Premiul de Excelență pentru Spiritualitate și Românism pentru Mitropolia Basarabiei

Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei, Înaltpreasfințitului Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, este invitat în ziua de 18 februarie la Târgu-Neamț, unde, în cadrul Galei Premiilor de Excelență „DEMOS T. N.”, Mitropoliei Basarabiei îi va fi acordat Premiul de Excelență pentru Spiritualitate și Românism pentru anul 2010, „ca o recunoaștere a meritelor și eforturilor depuse în păstrarea și promovarea Ortodoxiei și a valorilor românești”.

Gala este organizată de către „Asociația Pro Democrația”, Târgu-Neamț și va avea loc la Pensiunea „Eden”din același oraș.

În aceeași zi, la Biblioteca Orășenească Târgu-Neamț va fi lansată cartea „Biserica Ortodoxă din Basarabia. Mitropolia Basarabiei, de la începuturi până în prezent”, semnată de profesorul Emanuel Bălan, după cum ne informează Biroul de Presă al Mitropoliei Basarabiei.

La evenimentele culturale de la Târgu-Neamț, în calitate de delegați ai Înaltpreasfințitului Mitropolit și Exarh Petru vor participa PC Preot Ioan Cosoi, Secretarul Mitropoliei Basarabiei și PC Preot Aga Sergiu, consilier cultural al Mitropoliei Basarabiei.

Comentarii Facebook


Știri recente