Premiu decernat de Academia Română

Unul dintre profesorii Facultății de Teologie Ortodoxe „Justinian Patriarhul” din Capitală a fost premiat astăzi, 16 decembrie, de Academia Română. Domnul lector dr. Laurențiu Tănase a primit premiul „Dimitrie Gusti” pentru lucrarea „Pluralisation religieuse et societe en Roumanie”, informează TRINITAS TV.

„Este o mare onoare să fiu premiat în fața membrilor Academiei Române și este o carte la care am muncit foarte mulți ani. Dând timpul înapoi sunt mai mult de zece ani. O primă etapă a apariției acestei cărți a fost teza de doctorat din anul 2005 de la Strasbourg. Premiul pe care l-am primit astăzi aș vrea să îl dedic Facultății de Teologie Ortodoxă din București în care îmi desfășor activitatea și în care mi-am format personalitatea universitară”, a spus domnul lect. dr. Laurențiu Tănase.

Lucrarea, publicată în anul 2008, în Elveția, a fost propusă de Institutul de Sociologie al Academiei Române, iar referenți au fost domnul Academician Răzvan Teodorescu și domnul profesor Cătălin Zamfir, membru corespondent al Academiei Române.

„Este momentul în care Sociologia Religiei din România primește un certificat de autenticitate. Este o etapă de dezvoltare a învățământului academic și teologic. Ca importanță privind contribuția cărții, se referă la fenomenul religios, în special după 1989 în România, competiția, concurența, structurarea vieții religioase cu toate suișurile și coborâșurile ei, cu interesul și entuziasmul construirii de biserici, cu creșterea și scăderea numărului de credincioși. Într-un cuvânt m-a interesat modul în care pluralizarea religioasă s-a construit treptat în contextul societății democratice românești contemporane”, a declarat pentru Radio TRINITAS, domnul lect. dr. Laurențiu Tănase.

Academia Română a acordat peste 70 de distincții în 14 domenii de activitate în societatea românească. Tradiția decernării premiilor datează din perioada de dinainte de anul 1940.

Ceremonia de premiere a avut loc în Aula Academiei Române din Capitală.

Comentarii Facebook


Știri recente