Premii și felicitări pentru elevii participanți la Olimpiada Națională de Religie

În cadrul unei festivități speciale care a avut loc în Aula „Dumitru Stăniloae” a Facultății de Teologie din Alba Iulia, astăzi, 10 aprilie, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Andrei a felicitat și a oferit premii tuturor elevilor participanți atât la Olimpiada națională de Religie, cât și la faza județeană.

Despre acest eveniment a oferit mai multe detalii pentru TRINITAS TV, părintele Nicolae Bolea, inspector de Religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Alba: „Ne bucurăm de acest efort pe care dascălii și elevii l-au susținut, iar ca rod al acestui efort s-a încununat prin participare la Faza Națională unde o elevă de clasa a 11-a a obținut media 10 ocupând locul I la nivel de țară și am obținut și două mențiuni cu 8,65 și 8,30”.

Tot în cadrul acestei festivități au fost premiate și cele mai frumoase lucrări prezentate la concursul de oratorie creștină „Crezul meu”, prilej cu care au și fost citite primele patru lucrări clasate.

Alte informații cu privire la acest eveniment aflăm de la Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Andrei care a spus: „Zice Solomon în proverbe un lucru mare: ‘Deprinde-l pe tânăr cu purtarea pe care trebuie să o aibă și nici la bătrânețe nu se va abate de la ea’. Lucrarea duhovnicească ce se desfășoară în Biserica Ortodoxă Română s-ar încadra în acest îndemn pentru că și proiectul ‘Hristos împărtășit copiilor’ și proiectul ‘Crezul Meu’ demarate de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel pun în mișcare pe cei mai cuminți și pe cei mai buni copii ai noștri”, informează TRINITAS TV.

La festivitate au participat, alături de elevii premiați, prietenii și părinții acestora.

Comentarii Facebook


Știri recente