Premii pentru voluntarii in prevenirea HIV/SIDA si violentei in familie, la Centrul eparhial Iasi

Voluntarii din judetul Iasi care s-au implicat in derularea la nivel local a primei parti a proiectului ‘Consolidarea initiativelor comunitare de prevenire a HIV/SIDA si a violentei in familie’, au primit astazi diplome din partea initiatorilor acestui proiect. Evenimentul a avut loc in sala ‘Dr. Iustin Moisescu’ a Centrului eparhial Iasi. Din partea IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, delegat la aceasta intalnire a fost pr. lect. dr. Mihai Vizitiu, consilier pe probleme de invatamant al Arhiepiscopiei Iasilor, care a transmis mesajul de binecuvantare si de felicitare din partea IPS Sale: ‘IPS Sa m-a delegat pe mine sa va transmit arhiereasca Sa binecuvantare si aprecierea cu totul deosebita pe care o are pentru dvs., care v-ati implicat intr-o asemenea lucrare. In ceea ce priveste Arhiepiscopia Iasilor, fara indoiala ca va sprijini acest proiect. Veti gasi in IPS Sa un sprijinitor constant a tot ceea ce tine de domeniul educatiei, pentru ca este profesor prin definitie si prin vocatie, cunoaste foarte bine sufletul copilului si se daruieste acestor activitati, deoarece vede perspectiva Bisericii. Noi trebuie sa avem convingerea ca in tot ceea ce facem pentru om nu suntem singuri lucratori, ci suntem impreuna-lucratori cu Dumnezeu al Carui chip il purtam. De aceea, felicitandu-va pentru ceea ce ati facut pana acum, va fac indemnul sa continuati aceasta lucrare. Va felicit din toata inima, va asigur de tot sprijinul Sectorului Invatamant si de tot sprijinul IPS Mitropolit Daniel pentru lucrarea aceasta cu adevarat sfanta pe care o faceti’.

La evenimentul de astazi a fost prezent si Cosmin Grigorescu, inspector eparhial in cadrul Patriarhiei Romane, care s-a referit la importanta proiectului ‘Consolidarea initiativelor comunitare de prevenire a HIV/SIDA si a violentei in familie’: ‘Multe studii spun ca 20% din membrii unei organizatii sau institutii determina schimbarile care duc la progresul acelei institutii. In sala sunt prezenti aici cei 20% din preotii si profesorii de Religie din judetul Iasi care ati reusit prin munca voastra sa puneti Arhiepiscopia Iasilor pe un trend de care este nevoie si aici, in Iasi, dar si oriunde acolo unde am lucrat in tara noastra. Acest proiect in care v-ati implicat este unul din motoarele progresului de care am vorbit si tare mult am vrea ca acest motor sa ramana mergand. Acest proiect a fost si este o foarte curajoasa initiativa a Bisericii, de care multi s-au mirat. Am aratat ca Biserica intelege lucrurile asa cum este corect si normal’.

In cadrul intalnirii de la sala ‘Dr. Iustin Moisescu’ a Centrului eparhial Iasi au fost prezentate etapele proiectului derulate in primii doi ani si rezultatele obtinute. De asemenea, s-au prezentat si actiunile care urmeaza a fi derulate in cel de-al treilea an. Acestea din urma au fost prezentate de catre pr. Sebastian Teacu, coordonator regional pentru Moldova al proiectului: ‘Anul III se doreste intr-o imbunatatire a relatiei intre preoti si profesorii de Religie. Ne-am dori sa existe cat mai multa colaborare spre folosul comunitatii, si al copilului, si al enoriasilor. In anul III de proiect ne propunem sa sustinem si sa monitorizam activitatile pe care dvs. le veti putea organiza la anumite momente. Exista activitati lunare pe care dorim sa le calendarizam, exista beneficiari in acest proces pe care vrem sa-i asistam, sa furnizam asistenta tehnica celor care doresc sa deruleze activitati. De asemenea, va fi monitorizata activitatea pe care dvs. o veti desfasura si se vor incuraja retelele de sprijin intre preoti, dar si intre preoti si profesori de Religie. Apoi, vom coordona distributia de materiale, inclusiv pentru preoti, brosuri, dar si ghiduri pentru preoti. Nu vor fi lasate deoparte comitetele filantropice, cluburile de initiativa ale tinerilor sau alte grupuri comunitare implicate in activitatile proiectului’.

Comentarii Facebook


Știri recente