Premii pentru micii pictori iconari din Timiș

La Școala Generală Nr. 2 din Timișoara, a avut loc sâmbătă, 7 mai, ediția a VIII-a a concursului județean ‘Icoana mea’ cu tema religioasă ‘Maica Domnului – ocrotitoarea noastră’, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Banat. Din partea Arhiepiscopiei Timișoarei a fost prezent la eveniment părintele Dorinel Săvescu, inspector de religie, care a transmis celor prezenți binecuvântarea și purtarea de grijă a Înalt Preasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului.

Evenimentul a reunit 21 de școli din județul Timiș, cu 90 de lucrări pe sticlă și pe lemn. Jurizarea s-a făcut pe categorii de vârstă, s-a început cu clasele primare, gimnaziu, iar în final, cu elevii de la liceu.

‘Ca în fiecare an, Școala Generală Nr. 2 oferă găzduire acestui concurs unde efortul elevilor se poate vedea în activitățile extrașcolare coordonate de profesorii lor.

Mulțumim Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit pentru purtarea de grijă și patronarea ce o face asupra evenimentului școlar, sponsorizându-l cu diplome, cărți și premii constând din obiecte de cult’, a spus părintele Dorinel Săvescu.

‘Concursul a fost posibil prin sprijinul Consiliului Județean, al Mitropoliei Banatului și al Inspectoratului Județean Timiș, care și în acest an ne-au ajutat în demersul nostru. Am făcut un proiect de finanțare și am obținut finanțarea necesară bunei desfășurări a acestui concurs. Consider că este de admirat efortul copiilor și al profesorilor care au pregătit lucrările, mai ales că acestea au fost realizate în timpul lor liber, și nu în timpul orelor de școală’, ne-a declarat Alina Miuț, directoarea școlii.

Toți elevii care au participat la concurs au fost premiați atât pentru icoanele realizate, cât și pentru implicarea lor emoțională și artistică.

‘Este important să-i felicităm pe toți elevii, pentru că icoanele pictate de ei reflectă noblețea sufletului lor și, fie că au primit premii, diplome sau mențiuni, toți sunt merituoși înaintea Maicii Domnului, căci ea îi iubește pentru curăția sufletului lor’, a precizat Daniela Berar, profesoara de religie și organizatoarea concursului.

Comentarii Facebook


Știri recente