Premii ale seminariștilor din Dorohoi, la Școala altfel

În cadrul săptămânii ‘Școala altfel’, elevii Seminarului Teologic Liceal Ortodox ‘Sfântul Ioan Iacob’ din Dorohoi au desfășurat 24 de activități, locale, zonale sau naționale, la unele dintre ele obținând premii și rezultate notabile, informează „Ziarul Lumina”.

În cadrul proiectului național ‘Creangă la el acasă’, derulat în zilele de 2 și 3 aprilie de Colegiul Național ‘Ion Creangă’ din Târgu Neamț, cei 27 de elevi, coordonați de prof. Cristina Ionela Ignat, pr. prof. Vasile Ionuț Crețu și pr. prof. Teodor Cătălin Budacă, au obținut premiul I și mențiune la secțiunea Poezie, premiul I și premiul al III-lea la secțiunea Creație și locul I, alături de trofeul proiectului (pentru al treilea an consecutiv), la secțiunea Teatru.

Trupa de teatru ‘Haris’ (din care au făcut parte fete de la clasele de Filologie-bilingv) a participat pe 4 aprilie la ediția a II-a a Festivalului Județean de Teatru Francofon ‘Parole et Théâtre’.

Trupa de teatru a obținut mențiunea I, alături de Diploma de excelență, oferită prof. Gianina Butescu. În data de 4 aprilie, un grup de 15 copii din Dorohoi, printre care și patru elevi de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox din Dorohoi, însoțiți de prof. Elena Chicos, a plecat pentru zece zile într-o excursie de studii în Londra – Anglia. Clasa a IX-a C, profil Engleză-bilingv, a efectuat pe 6 aprilie o excursie de studiu la mănăstirile și obiectivele turistice din zona Neamțului.

Pelerinajul a fost rezultatul câștigării unui premiu de 500 de lei în cadrul proiectului ‘Semințele credinței’ organizat de Sectorul Învățământ al Arhiepiscopiei Iașilor.

Comentarii Facebook


Știri recente