Premierea participanților la concursul Patimile și Învierea Domnului, la Oradea

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, în ziua de vineri 6 mai 2011, în sala festivă a Palatului Copiilor și Elevilor din Oradea, a avut loc premierea copiilor și elevilor care au participat cu lucrări în cadrul expoziției – concurs „Patimile și Învierea Domnului”.

Activitatea, aflată la ediția a șasea, a fost organizată de Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei și Palatul Copiilor și Elevilor Oradea pentru a marca sărbătoarea Învierii Domnului. Expoziția a fost amenajată pe mai multe secțiuni: desene, broderii, ouă încondeiate și icoane.

Au participat cu lucrări copii și elevi de la peste 30 de unități de învățământ municipiul Oradea și județul Bihor. Expoziția a fost completată cu lucrări ale elevilor de la Palatul Copiilor și Elevilor Oradea elaborate în cadrul cercului de specialitate.

Lucrările au fost expuse în holul și sala festivă a Palatului Copiilor și Elevilor Oradea, pentru perioada 15 aprilie – 6 mai 2011, după cum ne informează pr. Prof. Florin Negruțiu inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Bihor.

Evaluarea a fost realizată de către un juriu constituit din inspector școlari, reprezentanți ai Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei, respectiv profesori de desen cu o bogată experiență didactică.

În urma evaluării au fost acordate 160 de premii si mențiuni pentru toate secțiunile enumerate, pe cicluri de învățământ. A fost constituită o secțiune distinct pentru copiii și elevii de la unitățile de învățământ special. Toți premianții au primit diplome și iconițe.

La festivitatea de premiere au participat reprezentanți ai organizatorilor: Pr. Prof. Radu Rus, vicar eparhial al Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei, Pr. Prof. Florin Negruțiu și Ioan Fluieraș, inspectori de specialitate în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Bihor, prof. Peter Dan, directorul Palatului Copiilor și Elevilor Oradea și prof. Costea Gheorghe coordonatorul cercului de pictură din cadrul aceleași instituții.

Copiii și elevii care au umplut sala festivă a Palatului Copiilor și Elevilor Oradea au fost însoțiți de cadre didactice și părinți.

Înainte de primirea diplomelor, participanții s-au bucurat de un moment cultural – artistic încărcat de emoție, susținut de Anamaria Gal, profesor de muzică la Palatul Copiilor și Elevilor Oradea, doi elevi de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” Oradea coordonați de d-ra profesor de religie Rodica Marian și un grup vocal de la Colegiul Național „Iosif Vulcan” Oradea, îndrumați de d-na prof. de religie Irina Dem.

Pr. Prof. Radu Rus a evidențiat preocuparea copiilor și elevilor față de problematica pictării icoanelor și a subliniat semnificația sărbătorilor pascale în contextul genericului sub care a fost amenajata expoziția, transmițând mesajul de binecuvântare al Preasfințitului Părinte Sofronie..

Dl. inspector Ioan Fluieraș a apreciat beneficiul parteneriatului școală – familie – Biserică, felicitând cadrele didactice, elevii, dar și părinții pentru modul în care încurajează copii față de astfel de preocupări.

Dl. director Dan Peter a ținut să elogieze activitatea și rezultatele cercului de pictură de icoane din cadrul instituției pe care o conduce, mândrindu-se cu nu număr mare de elevi care participă la activități și o serie de premii județene și naționale la concursurile de profil obținute.

Comentarii Facebook


Știri recente