Premierea participanților la concursul de fotografie sacră la Muzeul de Artă din Drobeta-Turnu Severin

Zeci de elevi de liceu severineni s-au înscris și anul acesta la concursul de fotografie sacră „Vârstele luminii – sacru și profan în fotografie, în viziunea tinerilor”, ajuns la acea de-a IV-a ediție. Premierea celor mai bune lucrări a avut loc astăzi, 9 octombrie, la Muzeul de Artă din Drobeta-Turnu Severin, în prezența Preasfințitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, informează TRINITAS TV.

„Pe lângă fotografii, toți cei care și le-au expus au arătat că sunt adevărați teologi și nu doar niște artiști care cugetă în felul lor particular. Este normal ca un artist să aibă o emoție în plus decât omul de rând. Văd în fiecare dintre dumneavoastră, dragi elevi, niște mari artiști, dar și niște teologi, niște oameni cu suflet mare”, a spus Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei.

Din cele peste o sută de fotografii, juriul, format din oameni de artă, cadre didactice și reprezentanți ai Episcopiei Severinului și Strehaiei, a selectat, pentru finala de astăzi, doar 20.

Fiecare concurent a depus maxim 3 lucrări, imprimate pe hârtie fotografică, format A4. Toate cele aproximativ 100 de fotografii care au intrat în concurs au fost însoțite de un text privind sacralitatea imaginii. Evaluarea și departajarea lucrărilor selectate s-au făcut în funcție de calitatea imaginii și conținutul textului-mesaj însoțitor.

Comentarii Facebook


Știri recente