Premierea olimpicilor constănțeni

La sediul Palatului arhiepiscopal din Constanța, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a premiat ieri, 25 mai, elevii de gimnaziu și liceu care au participat la faza județeană și națională a Olimpiadei de religie ortodoxă.

Înalt Preasfinția Sa le-a vorbit tinerilor despre importanța disciplinei religie predată în școală și ceea ce înseamnă ea. ‘Religia înseamnă legătura noastră cu Dumnezeu. Ce suntem noi fără această legătură? Niște oameni care trăim pentru a muri. Însă prin legătura cu Dumnezeu suntem oameni care trăim ca să ne continuăm viața dincolo de existența aceasta vremelnică. Viața nu are sfârșit, de aceea învățăm disciplina religie pentru a cunoaște pe Dumnezeu, Cel ce ne-a dat viața, pentru a face voia Lui și, astfel, să ajungem la asemănarea cu Dumnezeu, care este Veșnic’, a evidențiat IPS Arhiepiscop Teodosie.

În continuare, tinerii au dialogat cu ierarhul lor și au mărturisit că le place disciplina religie, iar ceea ce învață le merge la suflet. De asemenea, Arhiepiscopul Tomisului le-a arătat tinerilor că un om poate să învețe oricât, poate să aibă orice rang, dar dacă nu-i găsește sufletului calea către Dumnezeu, acela este un om care nu se poate înălța.

‘Nu ne putem înălța singuri, cu puterile noastre, ci numai prin ajutorul lui Dumnezeu ne putem înălța. Înălțarea prin învățătură, prin rugăciune, prin viață curată, prin cumințenie este o înălțare reală. Voi ați învățat și învățătura aceasta înseamnă pentru voi o rază de lumină către cer, dar și din cer către inima voastră. Cine învață despre Dumnezeu, cine deprinde rugăciunea, cine crede și face lucrurile frumoase, bune și folositoare înaintea lui Dumnezeu, acela va deveni om adevărat care va ști să-și chivernisească viața sa’.

Daruri și medalii pentru premianți

La final, tinerii au primit daruri din partea IPS Teodosie și a felicitat tinerii, dar și părinții și îndrumătorii lor. ‘Vă felicit pentru aceste frumoase rezultate și acestea sunt pentru noi cele mai frumoase daruri pe care ni le aduceți. Când un copil învață despre Dumnezeu, știm că o lumină din cer se mai așază pe pământ, deoarece orice învățătură este lumină. De aceea, voi, pentru că ați învățat și sunteți premiați, sunteți oameni luminați de harul lui Dumnezeu, care este acea lumină care nu se stinge niciodată. Această haină a harului o vom purta noi în viața viitoare, de aceea ne rugăm, credem și facem bine ca să fim pe calea care duce spre Dumnezeu, căci numai Dumnezeu ne poate da viața cea fără de sfârșit, într-o lumină permanentă și într-o bucurie nesfârșită’, a încheiat Înaltpreasfinția Sa, după cum ne informează ‘Ziarul Lumina’. Au fost premiați câștigătorii premiului I. Evenimentul a fost organizat de Arhiepiscopia Tomisului și de Inspectoratul Școlar Județean Constanța.

Comentarii Facebook


Știri recente