Premierea olimpicilor arădeni

La Palatul Cultural din municipiul Arad, a avut loc luni, 14 iunie, festivitatea de premiere a elevilor olimpici din județul Arad, organizată de Inspectoratul Școlar Județean, în colaborare cu Primăria, Prefectura, Consiliul Județean și reprezentanți ai mediului cultural și de afaceri arădean, informează ‘Ziarul Lumina’.

Evenimentul a fost marcat și de participarea Înaltpreasfințitului Timotei, Arhiepiscop al Aradului. În deschidere, Înaltpreasfinția Sa, la invitația inspectorului școlar general Mirela Aldescu, a adresat cuvenitele felicitări elevilor olimpici, părinților acestora, precum și profesorilor care i-au pregătit și a încadrat fericitul eveniment, mergând pe firul tradiției, în rândul sărbătorilor închinate tineretului și familiei.

Părintele Arhiepiscop Timotei, în caldul și duhovnicescul său cuvânt, a subliniat necesitatea și importanța recunoștinței și mulțumirii pe care o datorăm în primul rând lui Dumnezeu, Cel care este ‘Dătătorul tuturor bunătăților’, Care i-a înzestrat pe elevii arădeni cu daruri și i-a așezat în fruntea altora, tocmai pentru a fi modele și exemple vrednice de urmat. De asemenea, Înalt Preasfinția Sa a făcut o foarte frumoasă paralelă între curajul alpiniștilor de a cuceri Everestul și cucerirea înălțimilor cunoașterii spre care s-au avântat cei încununați cu laurii olimpici.

Festivitatea a continuat cu alte luări de cuvânt din partea oficialităților din Arad și a reprezentanților celor două universități ‘Aurel Vlaicu’ și ‘Vasile Goldiș’, urmate de decernarea premiilor pentru cei peste 100 de elevi olimpici și pentru profesorii care i-au pregătit.

În cadrul învățământului vocațional, la cultul ortodox, s¬au remarcat elevii Lavinia Simina, din clasa a VII-a, Școala Generală Almaș, pregătită de prof. Ioan Slev, Ioana-Alexandra Luce, din clasa a IX-a, Grupul Școlar ‘Mihai Viteazul’ Ineu, pregătită de prof. Lăcrămioara-Melania Ardelean, Silviu-Ovidiu Popa, din clasa a XII-a, Seminarul Liceal Teologic Ortodox Arad, pregătit de pr. prof. Codin Șimonca-Oprița.

Comentarii Facebook


Știri recente