Premierea elevilor merituoși la Religie, în Episcopia Severinului și Strehaiei

Episcopia Severinului și Strehaiei i-a premiat luni, 18 iunie 2012, pe elevii care au obținut rezultate deosebite la concursurile școlare desfășurate în cadrul Catedrei de Religie. Astfel, începând cu ora 19:00, după terminarea slujbei de seară la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin, elevii și profesorii lor îndrumători au venit în lăcașul Domnului spre a primi diplome de merit pentru munca depusă și rezultatele obținute la concursurile de competențe religioase.

Reprezentanții Sectorului Învățământ și Tineret au oferit diplome și obiecte de cult celor peste 100 de copii, care au obținut premii la olimpiada și concursurile desfășurate în anul școlar 2011-2012, după cum ne informează Cătălin Cernătescu.

La acordarea premiilor a participat și d-ra Inspector pe Disciplina Religie, Prof. Dana Săftoiu, care prin intermediul Inspectoratului Școlar Județean Mehedinți desfășoară o intensă activitate în colaborare cu Sectorul Învățământ și Tineret.

„Ca întotdeauna, la sfârșitul anului școlar, Catedra de Religie a Inspectoratului Școlar Județean Mehedinți, împreună cu Episcopia Severinului și Strehaiei, încearcă să îi premieze pe cât este posibil, pe elevii care au participat la concursurile și activitățile școlare religioase și nu numai. Astfel, avem premianții Olimpiadei de Religie, de la faza județeană până la cea națională, mai mult de 100 de elevi, apoi copiii care au participat la concursul interdisciplinar de pictură și spiritualitate românească, nu în ultimul rând, îi avem printre noi pe micuții de la clasele a III-a și a IV-a, participanți la concursul „Ucenicii credinței”, pe care îl organizăm de foarte mulți ani. Ceilalți copii care au participat la alte concursuri, de exemplu, cel de oratorie, și-au primit diplomele la momentul potrivit. Acum ne bucurăm că ei și profesorii lor, vor avea parte de darurile și binecuvântările Preasfințitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, după care vor intra intr-o vacanță binemeritată. ” a mărturisit Prof. Dana Săftoiu, Inspector pe Disciplina Religie.

Comentarii Facebook


Știri recente