Premierea elevilor din cadrul Concursului de creație „Alege Școala!”, la Deva

În prezența Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, marți, 2 octombrie 2012, la Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae” din Deva, a avut loc festivitatea de premiere a celor nouă elevi selectați la faza eparhială a Concursului de creație „Alege Școala!”. Tinerele talente s-au remarcat cu diferite lucrări încadrate în secțiunile literară, artistică și multimedia, având ca temă de abordare: „Școala din pridvorul Bisericii” .

După săvârșirea slujbei Vecerniei, Pr. Florin Dobrei, consilierul cultural al Eparhiei, a prezentat prilejul festiv. Despre jertfelnicia acestor elevi, etapele concursului și efortul Bisericii de a ieși întru întâmpinarea tinerilor prin astfel de proiecte, a vorbit Diac. Alexandru Oltean, inspector responsabil de catehizarea parohială. Bucuria celor mici a fost completată de gândurile împărtășite de ierarhul hunedorean, cel care le-a vorbit elevilor despre lucrarea dragostei lui Dumnezeu din ei, generatoare de performanțe. Premiilor oferite de organizatorii principali ai Concursului, Patriarhia Română și Fundația World Vision România, li s-au adăugat alte daruri de suflet din partea Centrului Eparhial. Coordonatorii acestor elevi, preoți sau profesori de religie, au primit din partea ierarhului un act de cinstire, apreciindu-se prin aceasta implicarea lor în lucrarea catehetică a Bisericii. .

Enumerăm mai jos câștigătorii acestei etape eparhiale, potrivit episcopiadevei.ro: .

Secțiunea literară

Premiul I: Trif Natalia, Parohia Brad I (95 p.)

Premiul II: Sima Raluca, Parohia Zam (93 p.)

Premiul III: Onescu Ioana, Parohia Beriu (90 p.)

Secțiunea multimedia

Premiul I: Popa Paula Roxana, Parohia Turdaș (90 p.)

Premiul II: Jina Mihai Radu, Parohia Orăștie II (87 p.)

Premiul III: Barbu Andrei, Parohia Orăștie I (85 p.)

Secțiunea artistică

Premiul I: Dan Teodora Maria, Parohia Petroșani (100 p.)

Premiul II: Mihăescu Răzvan, Parohia Hațeg (98 p.)

Premiul III: Marincu Mihai, Parohia Brad II (96 p.)

La finalul festivității de premiere, elevii au primit sarcini de lucru pentru etapa națională a Concursului, cei nouă elevi reprezentând Eparhia hunedoreană la Patriarhie.

Comentarii Facebook


Știri recente