Premierea elevilor de la Liceul Teologic Ortodox din Oradea

La Oradea a avut loc astăzi, 10 iunie, festivitatea de încheiere a cursurilor anului școlar 2009 – 2010 pentru elevii Liceului Teologic Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu”, din municipiu. Evenimentul a avut loc în prezența Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, în Paraclisul Episcopal „Sfinții Ierarhi Ilie Iorest și Sava Brancovici, Mitropoliții Transilvaniei”. Evenimentele au debutat cu oficierea slujbei de Te Deum, informează TRINITAS TV.

„Este o zi specială și splendidă. Este specială pentru că e unică și splendidă pentru că în viața celor care acum termină liceul, dar și în viața părinților și a dascălilor lor evenimentul de acum înseamnă un pas spre ceea ce va urma. Va fi un alt început. S-a încheiat un drum și se vor deschide ușile pentru alt drum”, a spus Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei

Elevii premianți, care s-au remarcat și printr-o conduită morală ireproșabilă au primit diplome și premii constând în cărți și reviste cu conținut cultural și religios. Totodată, în cadrul festivității, corul liceului a oferit un concert de piese muzicale religioase.

În acest an a încheiat cursurile prima promoție a Liceului Teologic Ortodox din Oradea. Unitatea de învățământ a fost înființată la inițiativa Preasfințitului Părinte Sofronie, ctitorul acesteia, în anul 2007.

Comentarii Facebook


Știri recente