Premierea concursului de creație literară: „Anul jubiliar al Sfintei Scripturi și al Sfintei Liturghii”, în Episcopia Oradiei

Cu binecuvântarea și în prezența Preasfințitului Sofronie, Episcopul Oradiei, ieri, 14 noiembrie 2008, în sala festivă a Protopopiatului Ortodox Oradea, a avut loc festivitatea de premiere a participanților la concursul de creație literară „Anul jubiliar al Sfintei Scripturi și al Sfintei Liturghii”.

Organizat de către Episcopia Oradiei, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor, după modelul concursului național cu același nume organizat de Patriarhia Română, concursul s-a desfășurat pe trei secțiuni, corespunzătoare celor trei cicluri de învățământ – ciclul primar, ciclul gimnazial și ciclul liceal – și a presupus elaborarea unor eseuri cu tematică religioasă inspirată din Sfânta Scriptură și Sfânta Liturghie. Au fost înscrise în concurs aproximativ 120 de lucrări, jurizate de echipe de profesori de Limba română și Religie, dintre care 27 au fost premiate cu materiale biblice oferite de către Preasfințitul Episcop Sofronie. Toți participanții la concurs au primit diplome de apreciere și câte o ediție a Noului Testament cu Psalmii.

În cuvântul festiv rostit cu acest prilej, Preasfințitul Sofronie a felicitat pe toți participanții și pe toți cei premiați, exprimându-și convingerea că acest concurs va deveni o tradiție în Episcopia Oradiei, mai ales că anul 2009 va fi an jubiliar al Părinților capadocieni, în general, și al Sfântului Vasile cel Mare, în special.

Cu ocazia festivității de premiere a avut loc și vernisajul unei expoziții cuprinzând diverse ediții ale Sfintei Scripturi apărute de-a lungul timpului, din colecția existentă la Biblioteca Eparhială și la Muzeul de la Centrul Eparhial.

Ambele manifestări sunt incluse în ciclul acțiunilor derulate în Episcopia Oradiei în vederea marcării anului 2008 ca „An jubiliar al Sfintei Scripturi și al Sfintei Liturghii”.

Comentarii Facebook


Știri recente