Premierea câștigătorilor etapei eparhiale a Concursului național „Sfânta Euharistie – Lumina vieții creștine”, la Galați

La Galați a avut loc marți, 6 mai 2014, festivitatea de premiere a câștigătorilor etapei eparhiale a Concursului național „Sfânta Euharistie – Lumina vieții creștine” desfășurat în cadrul Arhiepiscopiei Dunării de Jos, a precizat Părintele Molocea Gabriel.

Evenimentul s-a desfășurat în sala „Episcop Melchisedec Ștefănescu” a Centrului Eparhial și a fost prezidat de Chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian.

Manifestarea a reunit preoții coordonatori ai grupelor catehetice câștigătoare, însoțiți de copiii participanți și realizatori ai proiectelor misionare și social-filantropice desfășurate în cadrul concursului.

Proiectele au fost evaluate și jurizate în data de 2 mai a.c., după criteriile stabilite în metodologia de concurs: conceperea proiectului, colectarea de fonduri, aplicarea proiectului și forma proiectului, acordându-se un punctaj de la 1 la 100.

Câștigătorii locurilor I, II și III din Arhiepiscopia Dunării de Jos sunt următorii:

Locul I, cu 98 de puncte: Parohia „Nașterea Maicii Domnului”, protoieria Brăila, cu proiectul „Domnul Hristos – Pâinea cea vie care s-a pogorât din cer”, coordonator pr. Sorin Marinescu;

Locul II, cu 97 de puncte: Parohia Liești, protoieria Tecuci, cu proiectul „Icoana milosteniei”, coordonator pr. Titi Gabor;

Locul III, cu 93 de puncte: Parohia „Sfântul Antim”, protoieria Galați, cu proiectul „Liturghia de după Liturghie”, coordonator pr. Voicu Nițu.

În cadrul festivității de premiere au fost acordate și 4 mențiuni.

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop a binecuvântat și felicitat pe toți cei implicați în acest concurs și le-a oferit câștigătorilor premii, precum și diploma „Tinerețe și credință”, emisă de Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Concursul „Sfânta Euharistie – Lumina vieții creștine”, s-a înscris în seria manifestărilor organizate în „Anul omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii și al Sfintei Împărtășanii)șiAnul comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni” în Patriarhia Română și s-a adresat copiilor, preoților și profesorilor de religie implicați în Programul catehetic „Hristos împărtășit copiilor”.

Conform metodologiei, „scopul concursului este de a cultiva dragostea față de Biserică și Liturghie, de a-i educa pe copii în sensul respectării valorilor tradiționale și al afirmării propriei identități religioase în contextul unei lumi seculare și secularizante și al diluării semnificative a identităților de orice fel într-un proces de globalizare alert și derutant. Sensul Sfintei Euharistii, pregătirea prin Spovedanie și fapte bune, precum și implicațiile extinse în comunitate și viața personală sunt, de asemenea, obiective ale acestui concurs.”

Comentarii Facebook


Știri recente