Premierea câștigătorilor Concursului Național Părintele Dumitru Stăniloae în Arhiepiscopia Dunării de Jos

La Catedrala arhiepiscopală din Galați a avut loc, duminică, 27 ianuarie 2013, premierea câștigătorilor Concursului Național „Părintele Dumitru Stăniloae” în Arhiepiscopia Dunării de Jos, a precizat Pr. Gabriel Molocea.

Programul a debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii de către Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în prezența tinerilor participanți la Concurs, elevi seminariști, studenți și masteranzi teologi gălățeni și a numeroși credincioși.

La Sfânta Liturghie au participat și persoanele cu dizabilități, slujba fiind transpusă și în limbaj mimico-gestual.

Cei 24 de tineri participanți la etapa eparhială a Concursului Național „Părintele Dumitru Stăniloae – 110 ani de la naștere și 20 de ani de la trecerea la cele veșnice” au fost premiați de Înaltpreasfințitul Părinte Casian, oferindu-li-se diplome, iar câștigătorii locurilor I, II și III au primit ca premiu mai multe volume din opera Părintelui Dumitru Stăniloae.

La final, la racla în care se află moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur, Chiriarhul Dunării de Jos a săvârșit rugăciunea de mulțumire și a binecuvântat pe toți credincioșii prezenți.

Comentarii Facebook


Știri recente