Premierea câștigătorilor Concursului național „Crezul meu” la Catedrala Patriarhală din București

Câștigătorii Concursului național de oratorie creștină „Crezul meu” vor participa, săptămâna aceasta, la hramul Catedralei Patriarhale. Ei vor rosti Simbolul de credință în cadrul Sfintei Liturghii oficiate de Sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și Elena, iar la final vor fi premiați de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Mâine, 20 mai, În Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul patriarhiei, de la ora 14.00, laureații, însoțiți de preoții care i-au îndrumat, vor viziona un film produs de TRINITAS TV, în cadrul căruia sunt reflectate cele mai importante momente ale competiției.

Vineri, 21 mai, la sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și Elena, micii oratori vor participa la slujba hramului Catedralei patriarhale.

După Sfânta Liturghie, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va premia câștigătorii Concursului „Crezul meu” și pe cei zece elevi din Arhiepiscopia Bucureștilor, participanți la Olimpiada Națională de Religie.

Toți vor primi din partea Patriarhului României diploma „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, insigna „Crucea Patriarhală” (emisă cu prilejul împlinirii a 125 de ani de la recunoașterea oficială a autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române și a 85 de ani de la ridicarea la rangul de Patriarhie), precum și volumul „Simbolul de credință creștin ortodox”.

Mai multe detalii a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele Constantin Naclad, Inspector în cadrul Sectorului Teologic-Educațional al Patriarhiei Române: „Concursul ‘Crezul meu’, concurs de oratorie creștină care a fost derulat de Sectorul Teologic-Educațional, Biroul de Catehizare, s-a încadrat în Proiectul ‘Hristos împărtășit copiilor’. Săptămâna aceasta cu ocazia hramului Catedralei Patriarhale a ajuns la etapa finală, deși este impropriu spus deoarece nu este o etapă de concurs, ci o premiere pe care Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a și binecuvântat-o. Le va acorda tuturor copiilor din eparhii care au câștigat locul I o diplomă de onoare ‘Sfinții Împărați Constantin și Elena’ pentru promovarea dreptei credințe și vor participa la slujba hramului”.

Comentarii Facebook


Știri recente