Premierea câștigătorilor concursului de traducere din textele patristice

La Facultatea de Teologie Ortodoxă din București a avut loc astăzi, 25 iunie 2012, premierea câștigătorilor celei de-a IV-a ediții a Concursului de traducere a textului Patristic „Dumitru Fecioru”. Concursul de anul acesta a avut loc pe 26 mai și s-a desfășurat pe două secțiuni: limba greacă și limba latină.

„Pentru noi ca facultate înseamnă foarte mult și ne bucurăm pentru că observăm interesul crescând al studenților noștri pentru limbile clasice și lucrul acesta este îmbucurător în sensul că ei își vor consolida cunoștințele și atunci când vor merge la Master și mai târziu la Doctorat vor avea instrumentele de lucru necesare pentru cunoașterea textului original al Sfintei Scripturi și operele Sfinților Părinți”, a precizat pentru TRINITAS TV Pr. Prof. Dr. Ștefan Buchiu, Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din București.

„La secțiunea de limbă greacă au fost înscriși 14 participanți, iar la cea de limbă latină 10 participanți. Premiile au fost atât la secțiunea de limbă latină cât și la secțiunea de limbă greacă. Am avut surpriza ca la secțiunea de limbă greacă să existe două premii I întrucât comisia a decis că în egală măsură ambele lucrări merită notate cu același punctaj. Premiile au constat atât în diplome de participare cât și în cuantum numeric pentru cei care au obținut locurile I, II, III, obținând astfel bursa Dumitru Fecioru”, a arătat Lect. Dr. Iuliana Bughirică de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București.

„Concursul acesta a fost o reușită după părerea mea. Am avut mai mulți candidați decât anul trecut. Am avut deschiderea aceasta națională și s-au prezentat candidați din Cluj, Iași, Constanța. Deschiderea aceasta după părerea noastră este o dovadă a faptului că facem ceva viu, care are priză și să sperăm că are un viitor național și chiar internațional”, a menționat Lect. Dr. Constantin Georgescu de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București.

Concursul s-a adresat atât studenților de la nivelul de Licență, cât și de la Master.

Competiția, a fost organizată și anul acesta de Departamentul de Teologie Istorică, Biblică și Filologie al Facultății de Teologie Ortodoxă din București.

Comentarii Facebook


Știri recente