Premierea câștigătorilor concursului Copilul în familie

După Sfânta Liturghie oficiată pe podiumul special amenajat lângă Catedrala patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a premiat câștigătorii Concursului Copilul în Familie, concurs organizat de Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române.

Făcând referire la faptul că Sfânta Împărăteasă Elena, „este modelul mamei creștine care crește copii în credință”, Patriarhul României a arătat că sărbătoarea Sfinților Împărați este momentul potrivit pentru premierea copiilor câștigători ai acestui concurs.

„Astăzi am considerat ca fiind foarte potrivit momentul pe care îl trăim să premiem, să evidențiem și să apreciem, și să onorăm cu prețuirea noastră, a Bisericii, pe toți copiii și profesori care au câștigat Concursul național Copilul în familie care mai întâi s-a desfășurat în eparhii și apoi, acum în faza finală de apreciere, aici la Patriarhia Română, în ziua Sfinților Împărați Constantin și mama sa Elena”, a spus Preafericirea Sa.

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a mai evidențiat faptul că cel mai mare dar pe care îl pot face părinții copiilor lor este credința – legătura vie și sfântă plină de har și de lumină între om și Dumnezeu.

„Ne bucurăm că tineretul țării noastre, începând cu acești îngerași copii, mărturisesc iubirea lor față de Hristos și față de sfinții lui. Anul acesta a fost declarat anul Omagial al Sfântului Botez și al Sfintei Cununii, – anul familiei creștine. O familie este binecuvântată când are copii și este de trei ori binecuvântată când crește copiii în credință, pentru că cel mai mare dar pe care părinții pot să dăruiască copiilor lor este credința. Pentru că prin credință omul va fi viu și în lumea aceasta și în viața viitoare Cine crede în mine chiar dacă va muri cu trupul va fi viu cu sufletul spune Mântuitorul Iisus Hristos. Deci, cea mai mare investiție în copii și tineri este transmiterea credinței care nu este o teorie, ci legătura vie și sfântă plină de har și de lumină între om și Dumnezeu, mai precis între om și Dumnezeu Omul Iisus Hristos […] Copilul este călăuză spre Împărăția Cerurilor prin sinceritate, curățenie, prin nevinovăție, prin iubire nepătată. Deci, avem un mare dar al familie creștine, iar familia împreună cu școala și Biserica aduce cea mai mare contribuție în viața poporului nu numai prin faptul că pregătește cetățeni buni pentru patria pământească, ci și cetățeni pentru patria cerească, cetățeni ai raiului”, a mai spus Preafericirea Sa.

La final, Patriarhul României a oferit părintelui inspector patriarhal Constantin Naclad, coordonatorul consursului, cea mai mare distincție acordată de Patriarhia Română: Crucea Patriarhală. De asemenea, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a acordat Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Antim, în semn de prețuire, crucea și engolpionul.

Concursul național de creație creștină ‘Copilul în familie’ s-a desfășurat în cadrul manifestărilor din 2011, proclamat de către Sfântul Sinod ‘Anul omagial al Sfântului Botez și al Sfintei Cununii în Patriarhia Română’

Comentarii Facebook


Știri recente