Premierea câștigătorilor Concursului „Alege Școala!”, în Episcopia Sălajului

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, joi 7 iunie 2012, la Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Zalău, a avut loc premierea câștigătorilor Concursului de creație „Alege Școala!”, etapa pe Protopopiatul Zalău.

După cum ne informează Pr. Siviu Boha, Inspector pentru catehizare parohială, la eveniment au participat: domnul Octavian Filip,din partea Fundației World Vision România- coordonator zonal de proiect, Preacucernicul Părinte dr. lect. Gabriel Gârdan, consilier cultural al Episcopiei Sălajului și Preacucernicul Părinte Silviu Boha, inspector pentru catehizare parohială.

Domnul Octavian Filip, a prezentat un scurt istoric al relației dintre organizația pe care o reprezintă și Biserica Ortodoxă Română, precizând și punctele de legătură între World Vision România și lucrarea Bisericii Ortodoxe Române. Apoi a făcut aprecieri cu privire la rezultatele implementării proiectului „Alege Școala!”, care a facilitat organizarea de sesiuni de formare, concursuri și tabere de creație, angajarea copiilor și a preoților în lupta împotriva abandonului școlar.

Preacucernicul Părinte Silviu Boha, a menționat că o educație adevărată, reală se fundamentează în familie, iar apoi ea se continuă în Bisercă și în școală. În primul rând ea se realizează prin puterea exemplului și apoi prin cea a cuvântului. De asemenea a subliniat efortul Bisericii pe tărâmul educației catehetice și importanța acesteia în promovarea valorilor autentice în rândul tinerilor, apreciind efortul și rezultatele copiilor câștigători ai fazei a III-a a Concursului de creație „Alege Școala!”, dorindu-le succes la etapele următoare.

Preacucernicul Părinte lect. dr. Gabriel Gârdan, consilier cultural al Episcopiei Sălajului, în numele Preasfințitului Părinte Episcop Petroniu, a felicitat câștigătorii, a transmis mulțumiri organizatorilor concursului și și-a exprimat speranța că rezultatele acestui proiect vor fi durabile.

Comentarii Facebook


Știri recente