Premianții din Arhiepiscopia Iașilor felicitați de Mitropolitul Moldovei și Bucovinei

Înalt Preasfințitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, se va întâlni astăzi, 19 mai, la ora 13:00, cu elevii care au participat la fazele naționale ale olimpiadelor de Religie, Arte Vizuale sau Limbi clasice din luna aprilie 2010. Premianții vor fi însoțiți de profesorii îndrumători sau de directorii seminariilor teologice, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Moldova.

Elevii care au obținut premii la Olimpiada Națională de Limbi clasice de la Drobeta-Turnu Severin, 6-11 aprilie, Olimpiada Națională de Arte Vizuale, Arhitectură și Istoria Artelor de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox ‘Veniamin Costachi’ de la Mănăstirea Neamț, 7-10 aprilie, Olimpiada Națională de Religie de la Suceava, 7-9 aprilie, și la Olimpiada Națională de Religie de la Buzău pentru seminariile teologice, 16-18 aprilie, vor fi felicitați astăzi de Înalt Preasfințitul Părinte Teofan. Seminariștii și elevii de la seminariile și școlile din cele trei județe ale Arhiepiscopiei Iașilor vor fi prezenți astăzi, la ora 13:00, în Sala ‘Dr. Iustin Moisescu’ a Centrului eparhial Iași. ‘Din păcate, se observă în ultima vreme că statutul disciplinei Religie în școală și în societate este pus la îndoială. Simțim nevoia să-i încurajăm pe oameni să meargă mai departe atunci când fac această alegere cu inimă curată, cu inimă deschisă. Binecuvântarea ierarhului locului este și o încurajare. Am dorit să facem această întrunire pentru ca și noi să ne bucurăm văzând roadele slujirii profesorilor de Religie din școli și ale profesorilor din seminarii. De asemenea ne dorim ca și elevii să vadă implicarea și preocuparea noastră față de efortul pe care l-au depus până în prezent’, a spus protos. Hrisostom Rădășanu, consilier al Sectorului Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Iașilor. Competițiile s-au desfășurat cu binecuvântarea ierarhilor din eparhiile în care au avut loc, având susținerea centrelor eparhiale prin intermediul sectoarelor de învățământ și activități cu tineretul. Pe lângă probele propriu-zise, prin grija școlilor gazdă și a inspectoratelor școlare, participanții au beneficiat de excursii care au cuprins vizite la mănăstiri și la obiective turistice.

În continuare vă prezentăm numele și premiile obținute de seminariștii și elevii de la seminariile teologice din județele Arhiepiscopiei Iașilor:

Seminarul Teologic Liceal Ortodox ‘Sf. Vasile cel Mare’ din Iași:

Olimpiada Națională de Religie: Onel Vlăduț, clasa a X-a, premiul I, disciplina: Studiul Noului Testament, Vasile Alin Pohrib, clasa a XI-a, premiul I, disciplina: Istoria Bisericii Ortodoxe Române (IBOR), Victor Andrei Popa, clasa a XII-a, premiul I, disciplina: Dogmatică, și Mădălina Marian, clasa a IX-a, mențiune, disciplina: Studiul Vechiului Testament. Olimpiada Națională de Arte Vizuale, Arhitectură și Istoria Artelor, disciplina Icoană: Eusebiu Argatu, clasa a XII-a, premiul I, Simona Ruscan, clasa a XI-a, premiul al II-lea. Olimpiada Națională de Limbi clasice de la Drobeta-Turnu Severin, disciplina Limba greacă veche: Daniel Burduja, clasa a IX-a, mențiune, Cătălin Nechifor, clasa a IX-a, mențiune, Victor Andrei Popa, clasa a XII-a, premiul special ‘Fidelitatis’ pentru participarea la patru olimpiade naționale consecutive.

Seminarul Teologic Liceal Ortodox ‘Veniamin Costachi’ de la Mănăstirea Neamț:

Olimpiada de Religie: Cristian Constantin Bostan, clasa a XII-a, disciplina Dogmatică, mențiune. Olimpiada Națională de Arte Vizuale, Arhitectură și Istoria Artelor, specializarea Icoană: Dumitru Mihăilă, clasa a XI-a, premiul I, Toader Lipan, clasa a XII-a, premiul I, Ciprian Casian Calancea, clasa a XI-a, premiul al II-lea, Mihai Andrei Atomei, clasa a XI-a, premiul al III-lea.

Seminarul Teologic Liceal Ortodox ‘Sf. Împ. Constantin și Elena’ din Piatra Neamț:

Olimpiada de Religie, disciplina Dogmatică: Iustin-Gheorghe Dornescu, clasa a XII-a, premiul al III-lea, și disciplina IBOR: Ștefan Oprea, clasa a X-a, mențiune.

Seminarul Teologic Liceal Ortodox ‘Sf. M. Mc. Gheorghe’ din Botoșani:

Olimpiada Națională de Limbi clasice, disciplina Limba greacă veche: Iulian Hodan, clasa a XI-a, premiul al III-lea, Paul Hodan, clasa a IX-a, premiul Special. Olimpiada Națională de Arte Vizuale, Arhitectură și Istoria Artelor: Alina Ilaș, clasa a XI-a, premiul al III-lea, disciplina Icoană. Olimpiada Națională de Religie pentru seminarii, disciplina IBOR: Dumitru Cuibar, clasa a XI-a, mențiune.

Opt premii la Olimpiada Națională de Religie de la Suceava

Premii ale elevilor care au reprezentat județul Iași la Olimpiada Națională de Religie de la Suceava: Colegiul Național ‘Emil Racoviță’ din Iași: Andrei Savin, clasa a VIII-a, premiul al II-lea, Daniela Mihaela Surdu, clasa a XI-a, mențiune, și Alexandra Andriuca, clasa a XII-a, mențiune. Colegiul Național ‘Mihail Sadoveanu’ din Pașcani, județul Iași: Ionuț Daniel Gândac, clasa a XI-a, mențiune. Județul Botoșani: Alina-Manuela Anghelache, clasa a VII-a, Școala Nr. 11 Botoșani, premiul I. Premii ale elevilor care au reprezentat județul Neamț la Olimpiada Națională de Religie de la Suceava: Ioan Marian Filip, clasa a VII-a, premiul al III-lea, Liceul Economic ‘Vasile Conta’ din Piatra Neamț, Colegiul Național ‘Ștefan cel Mare și Sfânt’ din Târgu Neamț: Andreea Scutaru, clasa a X-a, mențiune, și Andreea Movilă, clasa a XI-a, mențiune.

Comentarii Facebook


Știri recente