Comisia delegata de catre IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, sa se ocupe de coordonarea pregatirilor pentru proclamarea canonizarii Sfantului Onufrie, s-a aflat astazi in judetul Botosani. A fost vizitata, in primul rand, Manastirea Sihastria Voronei acolo unde se afla moastele Sfantului Onufrie si unde, pe data de 7 septembrie 2005, vor debuta ceremoniile religioase prilejuite de proclamarea canonizarii Cuviosului Onufrie. Cum decurg pregtirile la Manastirea Sihastria Voronei ne-a spus Parintele Mihai Vizitiu, consilierul pe probleme de invatamant al Arhiepiscopiei Iasilor: ‘Ne-am deplasat la Manastirea Sihastria Voronei, unde este un adevarat santier, santier de pictura unde lucreaza mai multe echipe si, spre bucuria noastra, sunt trei echipe de pictori care lucreaza aici si am constatat ca lucrarile sunt aproape de final; speram ca pana luni seara, marti, cel tarziu, lucrarile sa fie terminate. De asemenea, lucrarile de acoperire cu tabla de cupru a bisericii sunt in curs de finalizare in maximum doua zile. Astazi a venit si o echipa de lucratori pentru instalarea paratrasnetului si fac lucrari foarte serioase plus alte lucrari de amenajare’. In programul ceremoniilor religoase prilejuite de proclamarea canonizarii Sfantului Onufrie, care vor avea loc in perioada 7- 11 septembrie 2005, este inclusa si Manastirea Vorona, din judetul Botosani. Parintele Mihai Vizitiu ne-a spus ca in prezent se fac pregatiri intense pentru evenimentele de pe 8 septembrie, cand Biserica ‘Nasterea Maicii Domnului’, din cadrul Manastirii Vorona, isi sarbatoreste hramul, iar moastele Sfanului Cuvios Onufrie vor fi aduse aici in pelerinaj de la Sihastria Voronei: ‘Ne-am indreptat spre Vorona unde, de asemenea, sub conducerea maicii starete de acolo, Teofana Scanteie, se desfasoara ample lucrari de pregatire in vederea hramului manastirii si a proclamarii canonozarii Sf. Onufrie’, a concluzionat Parintele Mihai Vizitiu.
Hram la prima capelă a românilor din Viena: Popasul Sf. Ioan cel Nou a rodit peste timp noi biserici
Popasul moaștelor Sf. Ioan cel Nou de la Suceava la Viena, în perioada Primului Război Mondial, a rodit peste timp noi biserici românești, a remarcat Părintele Emanuel Nuțu sâmbătă, la hramul capelei istorice a românilor…
Ministrul Afacerilor Externe al Serbiei a vizitat biserica ctitorită de un prinț sârb în jud. Ialomița
Excelența Sa Nikola Selaković, Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Serbia, a vizitat duminică Biserica „Înălțarea Domnului” din Manasia, județul Ialomița. Sfântul lăcaș este ctitoria principelui sârb Efrem Obrenovici (1790 – 1856), fratele mai mic al…
Militarii covăsneni au urcat cu Tricolorul la Crucea de pe Caraiman înainte de a-l arbora la Sfântu Gheorghe
Militarii din județul Covasna au organizat vineri o expediție care a dus Tricolorul la Crucea Eroilor de pe Vârful Caraiman. Duminică, de Ziua Drapelului, același steag a fost binecuvântat și arborat în centrul municipiului Sfântu…
Arhim. Zaharia Zaharou, unul dintre cei mai profunzi trăitori contemporani ai Ortodoxiei, a conferențiat la Deva
Arhimandritul Zaharia Zaharou, duhovnicul Mănăstirii „Sfântul Ioan Botezătorul” din Essex, Marea Britanie, și unul dintre cei mai profunzi trăitori și mărturisitori contemporani ai Ortodoxiei, a conferențiat duminică la Deva. Evenimentul a avut loc în Sala…
Miercurea Ciuc: Episcopul Andrei a sfințit Drapelul Național în prezența Ministrului Apărării
Preasfințitul Părinte Andrei a binecuvântat duminică, la Miercurea Ciuc, Drapelul Național, în prezența oficialităților centrale și locale și a numeroși români veniți la ceremonie în costume populare. Din partea guvernului a participat Ministrul Apărării, Vasile…