Pregătiri pentru sărbătoarea Sfântului Nicolae

Pe 6 decembrie, creștinii ortodocși îl vor cinsti pe Sfântul Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei. Bucureștenii sunt așteptați la sărbătoarea Bisericii „Sfântul Gheorghe” – Nou de la Kilometrul 0 al Capitalei, unde se pot închina la racla în care este adăpostită mâna dreaptă a Sfântului.

Mai multe informații a oferit pentru TRINITAS TV, Pr. Emil Nedelea Cărămizaru, parohul Bisericii „Sfântul Gheorghe” – Nou din București: „Biserica Sfântul Gheorghe Nou, ctitorie brâncovenească, are privilegiul deosebit de a adăposti mâna dreaptă a marelui Ierarh Nicolae al Mirelor Lichiei, dar de suflet al domnitorului Mihai Viteazu care în anul 1599 aduce mâna dreaptă a Sfântului Ierarh Nicolae și o pune spre veșnică închinare în această sfântă și de Dumnezeu ocrotită biserică. Ne pregătim ca în fiecare an să primim credincioșii și vedem că de la an la an vin mai mulți credincioși la acest hram al bisericii, conștientizând importanța duhovnicească pe care o are în viața lor spirituală Sfântul Ierarh Nicolae”.

Anul acesta credincioșii se vor putea închina și la moaștele Sfântului Ioan cel Milostiv.

„Avem o surpriză deosebită pentru credincioșii noștri, deoarece cu înalta binecuvântare a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, anul acesta va fi adusă de la Craiova și mâna dreaptă a Sfântului Ioan cel Milostiv de la Biserica Postelnicu Fir de către Părintele paroh Vulcănescu Grigore. Cei doi sfinți își vor da mâinile lor milostive și binecuvântătoare, vom ocoli biserica în procesiune și vom pune sfintele moaște în baldachin în fața bisericii și acolo vor rămâne în ziua de 5 decembrie, precum și în ziua de prăznuire a Sfântului Ierarh Nicolae pe 6 decembrie, până vineri seara pe 7 decembrie”, a mai spus Părintele Emil Nedelea Cărămizaru.

Biserica”Sfântul Gheorghe” – Nou din Capitală a îmbrăcat haine noi, amplele lucrări de restaurare care se realizau de ani buni fiind aproape încheiate.

„Cu purtarea de grijă și cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel lucrările au fost duse la bună împlinire. Am terminat lucrările de pictură în biserică, precum și celelalte multe lucrări conexe. Acum lucrările de pictură au ajuns în pridvorul bisericii și mulțumim pe această cale echipei de pictori. Sperăm ca la anul să încheiem aceste lucrări pregătindu-ne pentru anul cel mare al cinstirii Sfinților Martiri Brâncoveni când se vor împlini 300 de ani de la trecerea în rândul martirilor a Sfinților Brâncoveni”, a declarat Părintele Emil Nedelea Cărămizaru.

Alături de Sfântul Nicolae și de Sfântul Gheorghe, biserica îi mai are ocrotitori pe Sfânta Parascheva și Sfinții Martiri Brâncoveni.

Comentarii Facebook


Știri recente