Pregătiri pentru Sărbătoarea Cuvioasei Parascheva

Mitropolia Moldovei și Bucovinei în colaborare cu instituțiile locale ieșene organizează în această perioadă ample manifestări religioase și culturale prilejuite de sărbătorirea ocrotitoarei Moldovei, Sfânta Cuvioasă Parascheva. Anul acesta vor fi aduse din Grecia moaștele Sfântului Sfințit Mucenic Policarp, Episcopul Smirnei, informează TRINITAS TV.

„Ne vom închina în fața moaștelor unui bărbat al lui Dumnezeu care prin harul Celui de Sus a propovăduit evanghelia Împărăției în vreme de cumpănă, iar în momentul în care stăpânitorii acelor vremuri și acelor locuri i-au pus în față să trăiască fără de Hristos sau să moară împreună cu Hristos el a ales să trăiască prin moarte împreună cu Domnul Hristos și a fost ars de viu. O parte din sfintele sale moaște au rămas nemistuite de flăcări. Creștinii cu evlavie le-au adunat și prin puterea cea dătătoare de viață a Sfântului Duh binecuvântatele moaște ale Sfântului Policarp au străbătut veacurile și au rămas până astăzi spre închinarea pelerinilor”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva ocrotesc Moldova de aproape 4 secole.

Racla cu sfintele moaște ale Cuvioasei Parascheva va fi scoasă pe 11 octombrie în procesiune și va fi depusă spre închinare credincioșilor în fața Catedralei. Moaștele Sfântului Sfințit Mucenic Policarp vor ajunge la Iași, miercuri, 12 octombrie când va avea loc și tradiționalul pelerinaj „Calea Sfinților”.

Foto: arhivă 2009

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…