Pregătiri pentru Hramul Catedralei Patriarhale

Catedrala patriarhală din București se pregătește de sărbătoare. În apropierea lăcașului de cult, a fost montată deja scena pe care vor fi oficiate sfintele slujbe și se amenajează baldachinul pe care vor fi așezate spre închinare Cinstitul cap al Sfântului Apostol Andrei și moaștele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, dar și ale Sfinților Împărați Constantin și Elena.

Manifestările dedicate hramului Catedralei Patriarhale vor debuta luni, 24 octombrie. În organizarea acestora au fost implicate toate sectoarele Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Pr. Ioan Iordache, vicar-administrativ bisericesc a menționat pentru TRINITAS TV: „Am primit aprobarea Primăriei Generale în sensul că s-a încheiat un protocol care prevede asigurarea ordinii și a disciplinei de către Jandarmeria Română, Poliția Română, Poliția Locală. Vom primi, de asemenea, sprijin din partea Poliției Economice pentru Sectorul Economic în ceea ce privește vânzarea colportajului la baza Dealului Patriarhiei. Vom mai primi sprijin din partea pompierilor, Smurd, Crucea Roșie și pentru prima dată anul acesta alături de Crucea Roșie va fi și AMFOR coordonată de doamna doctor Aurelia Luchian”.

Toate parohiile Arhiepiscopiei Bucureștilor vor pregăti pentru pelerini pachete cu hrană. Pelerinii din țară se vor putea adăposti peste noapte într-unul dintre cele două puncte amenajate în cadrul Colegiilor Naționale Mihai Eminescu și Ion Creangă.

Evenimentele dedicate hramului catedralei patriarhale se vor încheia vineri, 28 octombrie.

Comentarii Facebook


Știri recente