Pregătiri pentru hramul Catedralei Patriarhale

Catedrala patriarhală se pregătește de sărbătoare. În perioada 24 – 30 octombrie, Patriarhia Română și Arhiepiscopia Bucureștilor organizează o serie de manifestări închinate sărbătorii Cuviosului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor. La acestea sunt așteptați să participe ierarhi, preoți și credincioși de pretutindeni. Pentru ca evenimentele să se desfășoare și anul acesta, fără incidente, la Palatul Patriarhiei a avut loc o întâlnire de lucru între reprezentanți ai Arhiepiscopiei Bucureștilor, ai Patriarhiei Române și ai mai multor instituții ale administrației publice bucureștene.

„Pentru buna desfășurare a hramului a fost nevoie ca de obicei de încheierea unui protocol cu toate autoritățile centrale și locale și mă refer la Primăria municipiului București, la autoritățile locale de la Ministerul de Interne, Jandarmerie, Poliția Locală, Pompieri, SMURD pentru a organiza și a hotărî bunul mers al desfășurării”, a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Ioan Iordache, vicar-administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Manifestările dedicate hramului Catedralei Patriarhale vor începe luni, 24 octombrie, cu pelerinajul Calea Sfinților.

Pelerinii din țară se vor putea adăposti peste noapte într-unul dintre cele două puncte amenajate în cadrul Colegiilor Naționale Mihai Eminescu și Ion Creangă.

Pentru pelerini a fost organizată și asistența medicală.

În organizarea hramului Catedralei au fost implicate toate sectoarele Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Comentarii Facebook


Știri recente