Pregătiri pentru cinstirea Sfântului Ierarh Antim Ivireanul în Eparhia Râmnicului

Credincioșii din Râmnicu Vâlcea se pregătesc să-și cinstească ocrotitorul, Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul, prăznuit de Biserica noastră în fiecare an, la 27 septembrie. În Arhiepiscopia Râmnicului manifestările debutează sâmbătă, 25 septembrie, când la Catedrala Arhiepiscopală din municipiu vor fi aduse spre închinare moaștele Sfinților Martiri de la Niculițel, împreună cu moaștele Sfântului Cuvios Grigorie Decapolitul de la Mănăstirea Bistrița, informează TRINITAS TV.

„Împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, ne-am gândit că ar fi potrivit ca anul acesta să aducem moaștele Sfinților Martiri și pentru faptul că Înaltpreasfinția Sa împlinește 40 de ani de slujire arhierească. De asemenea, Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim este cel în care în anul 1971 a asistat, a descoperit moaștele acestea în cripta Basilicii de la Niculițel. A fost potrivit pentru a aduce sfintele moaște și pentru bucuria noastră a tuturor, a clerului și credincioșilor din Eparhia Râmnicului și a celor care vor veni în aceste zile la Râmnicu-Vâlcea, pentru că dorim să întărim evlavia, credința și dragostea față de Sfinții români”, a spus Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Duminică, 26 septembrie, va fi oficiată Sfânta Liturghie după care vor avea loc mai multe evenimente religios-culturale. Seara, de la ora 19.30, va fi organizată tradiționala procesiune cu icoana Sfântului Ierarh Antim Ivireanul pe străzile municipiului.

Luni dimineață, pe 27 septembrie, în ziua de prăznuire a Sfântului Ierarh Antim Ivireanul, vor fi sfințite icoanele realizate în mozaic și aflate în exteriorul Catedralei arhiepiscopale, după care se va oficia Sfânta Liturghie.

Tot luni, în cadrul acelorași manifestări, vor fi lansate Albumul „Cetățile credinței” și „Ghidul mănăstirilor” din Arhiepiscopia Râmnicului.

Comentarii Facebook


Știri recente