Pregătiri pentru canonizarea lui Andrei Șaguna, în Mitropolia ardealului

Înalt Preasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a sfințit joi, 15 septembrie, sediul Protopopiatului Sibiu, unde a fost amenajată o nouă sală de ședințe. Sfințirea a fost urmată de o ședință administrativă cu preoții din protopopiat, după cum informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Transilvania. O ședință administrativă comună a avut loc și cu preoții din cele două protopopiate din Făgăraș.

Sediul Protopopiatului Sibiu a fost supus unor ample lucrări de renovare și amenajare interioară. Cea mai amplă dintre lucrări a fost realizarea unei săli de ședințe prin extinderea vechii locații care era neîncăpătoare.

‘Arhiepiscopia noastră se pregătește intens pentru momentul de sărbătoare deosebit de mare pentru Ardeal și întreaga țară, ce va avea loc în luna octombrie, când la Sibiu va fi proclamată canonizarea marelui mitropolit Andrei Șaguna. Am început pregătirile cu cel mai apropiat protopopiat din arhiepiscopia noastră, pentru a angaja toți preoții în această lucrare binecuvântată în orașul nostru. Am primit angajamentul fiecărui preot că nu vor participa la sărbătoarea de pe 29 octombrie doar cu simpla prezență la evenimente, ci fiecare se va implica activ și direct, astfel încât să împlinim toate datoriile pe care le avem în sarcina noastră la aceste evenimente’, a spus IPS Mitropolit Laurențiu.

Ședința lunară a preoților din Protopopiatul Sibiu a continuat cu diverse probleme de ordin administrativ.

Ședință și la Făgăraș

În aceeași zi, IPS Mitropolit Laurențiu a poposit și la Făgăraș, unde a prezidat o ședință administrativă cu preoții din cele două protopopiate. Recent, vechiul Protopopiat Făgăraș, care avea peste 80 de parohii, a fost împărțit în două, astfel încât lucrarea misionară în Țara Făgărașului să fie amplificată.

‘Numărul parohiilor din acest protopopiat era peste posibilitatea ca un protopop să le viziteze pe toate și să urmărească lucrarea pastoral-misionară din toate cele 84 de unități. Astfel împărțite și cu doi protopopi și slujitori, care vor avea grijă de buna desfășurare a tuturor activităților liturgice, pastorale, misionare și sociale în parohiile noastre, sperăm ca în aceste parohii să se poată împlini așa cum se cuvine toate îndatoririle pastorale’, a spus IPS Mitropolit Laurențiu.

Ca și la Sibiu, preoții au fost rugați să participe la sărbătoarea din luna octombrie și să sprijine Arhiepiscopia Sibiului în organizarea evenimentelor religioase care vor avea loc. La proclamarea de la Sibiu, sunt invitați să participe și să liturghisească Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, și toți membrii Sfântului Sinod.

Comentarii Facebook


Știri recente