Biserica ortodoxa romana ‘Sf. Maria’ si Asociatia Romanilor din Insula de Sud organizeaza in luna decembrie un eveniment religios, social si cultural, ‘Festivalul Romanesc’, care se adreseaza tuturor romanilor din Noua Zeelanda si invitatilor acestora, informeaza Romanian Global News. Organizatorii actiunii si-au propus sa promoveze cultura si valorile romanesti, facandu-le cunoscute neo-zeelandezilor, sa revitalizeze spiritul romanesc in sanul comunitatii si sa stranga fonduri pentru obiectivele comunitatii (construirea unei biserici si a unui centru cultural).
Proiectul „Dar din suflet românesc” | Tinerii români din Roma au mers pe urmele strămoşilor
Copiii și tinerii de la Paraclisul Mănăstirii „Adormirea Maicii Domnului” de la Roma au mers sâmbătă pe urmele strămoşilor, dacii şi romanii, într-un pelerinaj ghidat în capitala Italiei. „În prezența ghidului, domnul Daniel Bălan, și…
IPS Teofan: Dacă am plecat de «acasă», să avem încredințarea că Dumnezeu, văzând întoarcerea noastră la El, ne iartă
„Dacă cumva, din diferite pricini, am plecat de «acasă», și indiferent de cât de greu este păcatul săvârșit, să avem încredințarea că Dumnezeu, văzând întoarcerea noastră la El, ne iartă, ne primește în casa Bisericii…
184 ani de la nașterea lui Ion Creangă, unul dintre cei mai mari scriitori români
În urmă cu 184 de ani se năștea Ion Creangă, unul dintre cei mai mari scriitori români. „Sînt născut la 1 martie 1837 în satul Humuleștii, județul Neamțului, Plasa de Sus, din părinți români: Ștefan…
Pilda fiului risipitor este un simbol al Tainei Spovedaniei: Patriarhul Daniel
„Pilda fiului risipitor, care se întoarce la casa tatălui său după o experienţă dureroasă a înstrăinării de Dumnezeu şi a împătimirii în multe desfătări, este un simbol al Tainei Spovedaniei”, a explicat Patriarhul României în…
Întoarcerea Fiului Risipitor | Judecăm rătăcirea celorlalți şi nu luăm seama la a noastră, spune Pr. Necula
Meditaţia părintelui Constantin Necula pe seama Pildei Fiului Risipitor evidenţiază un aspect întâlnit constant şi în societatea actuală: „atitudinea noastră, des, prea des îngăduită, prin care judecăm rătăcirea celorlalți neluând seama la a noastră”. „Din…