Pregătiri de hram la biserica Sfântul Spiridon-Nou din București

Biserica Ortodoxă îl va pomeni, luni, 12 decembrie, pe Sfântul Ierarh Spiridon, Episcopul Trimitundei. Un fragment din moaștele sale se află și la Catedrala mitropolitană „Sfântul Spiridon”-Nou, care se pregătește de hram. Sfânta Liturghie va fi oficiată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României.

Părintele Arhimandrit Dimitrie Irimia, eclesiarhul Catedralei a precizat pentru TRINITAS TV: „Hramul va începe propriu zis cu ziua de duminică. De la ora 8:00 dimineața va fi scoasă racla cu moaștele Sfântului Ierarh Spiridon în lăcașul special amenajat lângă biserică. Apoi, spre seară după ce se vor închina credincioșii racla va fi introdusă în biserică. Luni dimineață, de la ora 7:00 va fi scoasă racla iarăși și va rămâne atât timp cât vor rămâne credincioși pentru închinare”.

În ultimul an, Catedrala s-a aflat într-un amplu proces de restaurare și consolidare, a menționat părintele arhimandrit Veniamin Goreanu, consilier-administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor: „S-au finalizat lucrările la acoperișul bisericii, apoi lucrările de zugrăvire și de refacere a tencuielilor exterioare, dar și cele la instalația electrică. Pentru a fi pusă în valoare pictura s-a făcut un proiect de iluminare a picturii. S-a făcut, de asemenea, un proiect de restaurare a picturii. Pictura este realizată de Gh. Tăttărescu între anii 1858-1860 și restaurată în mai multe rânduri. Mai nou, din cauza infiltrațiilor de apă în anumite zone este afectată. Prin urmare, pentru a fi pusă în valoare s-au făcut demersurile de întocmire a unei documentații pentru întocmirea avizului cu scopul începerii lucrărilor de restaurare a picturii”

Catedrala mitropolitană „Sfântul Spiridon” – Nou a fost construită în stil gotic, între anii 1852 și 1858.

Comentarii Facebook


Știri recente