Pregătirea resurselor umane pentru valorificarea și promovarea patrimoniului cultural național, la Caransebeș

În Episcopia Caransebeșului se desfășoară, zilele acestea, work-shopurile de informare și documentare din cadrul Proiectului cu finanțare europeană „Pregătirea resurselor umane pentru valorificarea și promovarea patrimoniului cultural național”. Prima sesiune s-a desfășurat în sala de festivități „Episcop Elie Miron Cristea” a Centrului eparhial și a reunit preoți, angajații Administrației eparhiale, precum și personalul neclerical din Protopopiatul Caransebeș.

„Aceste work-shopuri sunt de fapt seminarii de informare prin care partenerii noștri din proiect ne împărtășesc din experiența lor cu privire la promovarea patrimoniului cultural”, a spus Anca Câmpean, șef centru de perfecționare profesională Caransebeș, potrivit TRINITAS TV.

Proiectul este realizat în parteneriat cu Episcopia Severinului și Strehaiei, Muzeul Regiunii Porțile de Fier și Universitatea din Presov (Slovacia).

„Sunt de o săptămână și am întâlnit mulți preoți și cei doi ierarhi care sunt entuziaști în lucrarea aceasta pe care o fac anume de protejare a patrimoniului spiritual și cultural”, a precizat Prof. Dr. Åtefan Åak, Facultatea de Teologie din PreÅ¡ov

Întâlnirile se adresează unui număr de 500 de angajați, clerici și mireni, de la Centrul eparhial și ai celor 4 protopopiate ale Episcopiei Caransebeșului.

Astfel de work-shopuri vor avea loc săptămâna aceasta și la Reșița, Oravița și Băile-Herculane, la sediile protopopiatelor.

Comentarii Facebook


Știri recente