„Predici la pericopele Apostolului duminical” – opera cu mult folos duhovnicesc, pentru întregul an

Dacă prin bisericeasca rânduială s-a statornicit ca rostirea pericopei din Sfânta Evanghelie să fie precedată de citirea celei din Apostol, acest lucru s-a făcut având conștiința cuvântului „de profunzime dumnezeiască și hotărâtor pentru mântuire”. De aceea, cinstea și atenția de care trebuie să se bucure citirile din Noul Testament i-au făcut pe slujitorii Bisericii dreptmăritoare să se aplece și asupra Apostolului cu evlavie, dar și cu râvna de a împărtăși binecredincioșilor creștini dumnezeieștile învățături.

O astfel de lucrare este și cartea „Predici la pericopele Apostolului duminical”, îndelung și cu mult zel pastoral alcătuită de Părintele Profesor Leon Arion, de la Facultatea de Teologie a Universității „Valahia” din Târgoviște. Volumul, apărut la Editura Institutului Biblic și de Misiune cuprinde ample, edificatoare și vii predici la pericopele Apostolului duminical, precum și la unele praznice împărătești. Urmând înșiruirea celor trei mari perioade liturgice ale anului bisericesc, aceste predici lămuresc învățături de credință și pravile ale viețuirii și nevoinței creștine, împărtășite prin textul Apostolului. Aceste predici vorbesc, astfel, despre neajunsa adâncime a înțelepciunii întregii Sfintei Scripturi a Noului Legământ, informează TRINITAS TV.

Volumul poate fi achiziționat, la prețul de 30 lei, de la magazinele de carte bisericească și de la pangarele Bisericilor și Mănăstirilor din Patriarhia Română.

Comentarii Facebook


Știri recente

Arhiepiscopia Bucureștilor va organiza spectacolul „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”

Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureştilor, va organiza Spectacolul cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”, luni, 5 decembrie. Evenimentul va avea loc în Aula Magna Teoctist Patriarhul a Palatului Patriarhiei, începând cu ora 17:00.…