Precizare privind reinfiintarea Mitropoliei Bucovinei

In goana dupa senzational, unii simbriasi mai recenti din presa noastra cea de toate zilele, uita cateodata ca despre Biserica sau ierarhii Ei, ar trebui totusi sa aiba retineri cand folosesc titulaturi ca ‘IPS Pimen sparge Mitropolia Moldovei’ aparut in ziarul ‘Adevarul’ din data de 13 iunie 2006.

Contrar celor afirmate si semnate de Marius Vasileanu in sus mentionatul ziar, Inaltul nostru ierarh n-a intreprins, nu intreprinde si nu va intreprinde nici un demers pentru reinfiintarea Mitropoliei Bucovinei. Pentru credinciosii nostri si preotii slujitori, infiintarea Mitropoliei Bucovinei nu e o problema de actualitate.

Problema reinfiintarii Mitropoliei Bucovinei este a Sf. Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, daca in viitorul indepartat Inaltul nostru ierarh sau ierarhia biserticeasca va hotari aceasta.

Revenim la domnul Marius Vasileanu care, in 13 iunie a.c, l-a contactat pe Inaltul nostru ierarh si l-a intrebat mai ales despre Fondul Bisericesc si redobandirea lui; afirmatiile si interpretarile Domniei Sale legate de reinfiintarea Mitropoliei Bucovinei este pusa sub titlul ‘IPS Pimen sparge Mitropolia Bucovinei’ slujesc acelasi scop: senzationalul ieftin.

Biroul de Presa al Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor

Comentarii Facebook


Știri recente