PRECIZARE: La Dobrești, Patriarhul României a făcut o vizită oficială, nu una privată

În legătură cu afirmațiile apărute în presă referitoare la faptul că Preafericitul Părinte Patriarh Daniel nu și-a vizitat fratele în timpul vizitei în satul său natal, Dobrești, jud. Timiș, din 6 iulie 2009, facem următoarele precizări:

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a efectuat o vizită oficială la șantierul bisericii mănăstirii cu hramurile Cuvioasa Parascheva și Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul, ctitorie a Preafericirii Sale din localitatea natală Dobrești, iar nu una privată, la rude, prieteni sau alte cunoștințe. În timpul vizitei, Preafericirea Sa s-a întâlnit cu toți cei care au ținut să își exprime bucuria pentru că se construiește o mănăstire în satul lor.

Precizăm faptul că domnul Gheorghe Ciobotea, fratele Preafericitului Părinte Daniel, este nemulțumit că Patriarhul României a donat casa și terenurile cumpărate personal pentru a fi organizată această mănăstire, precum și de faptul că va da în folosință terenurile moștenite de la părinți mănăstirii pentru a susține activitățile social-filantropice și culturale ale acesteia.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE

Comentarii Facebook


Știri recente