Precizare în legătură cu solicitarea de a trimite preoți ortodocși români în Camerun

În ziua de 8 februarie 2010, pe pagina de internet a Agenției de știri NEWS Arad a fost postată știrea cu titlul Grație unui arădean, preoții ortodocși din România vor putea sluji în Camerun.

Pentru informarea corectă a opiniei publice, precizăm faptul că la Sectorul comunități externe al Patriarhiei Române nu s-a primit nicio scrisoare oficială din partea autorităților statului Camerun cu solicitarea de a trimite preoți ortodocși români pentru creștinii ortodocși din această țară.

Menționăm faptul că potrivit rânduielilor canonice ortodoxe, pentru a se trimite preoți ortodocși români în Africa este necesară și o solicitare scrisă a Patriarhiei Alexandriei și a toată Africa adresată Patriarhiei Române.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…