Precipitatiile cazute in ultima vreme au afectat si judetul Alba.

In judetul Alba, o persoana a decedat ca urmare a inundatiilor, iar 3 drumuri judetene sunt blocate.

In aceasta dimineata un elicopter al unei unitati militare din judetul Cluj a fost trimis, pentru a evacua 18 copii si 9 adulti ramasi izolati intr-o Tabara religioasa de pe Valea Ariesului.

Mai multe amanunte ne-a oferit Adriana Navacean – redactor-editor de stiri la Radio Reintregirea din Alba-Iulia: ‘Inundatiile din Alba au facut prima victima: o femeie din localitatea Ciugutu de Sus s-a inecat aseara in apele revarsate dupa ce a alunecat Valea Ciugutului de pe un podet. De asemenea, din cauza inundatiilor, un grup de 27 de persoane, dintre care 18 copii si 9 adulti, aflati intr-o tabara in localitatea Lunca Larga, au ramas blocate in zona. In urma cu cateva ore, potrivit Prefectului Judetului Alba, s-a intervenit cu un elicopter, apartinand Ministerului Apararii Nationale, toate cele 27 de persoane fiind evacuate. Totodata, au fost transportate alimente pentru familiile care locuiesc acolo si sunt izolate. In momentul de fata, 3 drumuri judetene sunt inchise, iar in Muntii Apuseni se circula cu greutate. Cea mai afectata localitate din judetul Alba este Aiud unde ploile torentiale cazute din ultima vreme au distrus peste 200 de gospodarii si terenuri agricole.’

Inalt Prea Sfintitul Andrei – Arhiepiscop de Alba Iulia, insotit de o delegatie a Arhiepiscopiei, s-a deplasat astazi in localitatile inundate pentru a oferi sprijin persoanelor afectate, urmand ca sa analizeze situatia si modul in care Arhiepiscopia Ortodoxa de Alba-Iulia poate ajuta pe credinciosii sinistrati.

Comentarii Facebook


Știri recente