Preasfințitul Visarion, Episcopul Tulcii: „Vinerea Patimilor este ziua în care ne aducem aminte de răstignirea Mântuitorului”

Creștinii ortodocși prăznuiesc astăzi, 2 aprilie, Vinerea Mare, ziua în care își amintesc de moartea Mântuitorului Hristos pe Cruce și de așezarea Lui în mormânt. Vinerea Mare este ziua crucială pentru întreaga omenire. Dumnezeu își mărturisește dragostea sa față de om. Hristos moare pe cruce pentru ca omul să se poată mântui.

Despre semnificația Vinerii Marii Preasfințitul Visarion, Episcopul Tulcii a spus: „Vinerea Patimilor sau ziua răstignirii pe cruce a Mântuitorului, ziua împăcării noastre cu Dumnezeu, este o zi de reculegere profundă, o zi de meditare la Patima și Moartea Domnului, o zi pe care credincioșii o cinstesc cu rugăciuni și imne de o deosebită frumusețe. Este ziua în care ne aducem aminte de răstignirea Mântuitorului, de Patima cea Sfântă și Dumnezeiască pe care a suferit-o pentru mântuirea întregului neam omenesc. Este o zi în care nu se săvârșește nicio Sfântă Liturghie. Este o zi în care credincioși ajună până seara împlinind îndemnul Mântuitorului care spune: când se va lua Mirele de la voi atunci veți posti”, informează Radio TRINITAS.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mic dicționar de isihasm

În vacarmul societății de azi, isihia poate fi salvatoare de suflete. Am selectat câțiva termeni legați de această practică ortodoxă care, deși poate fi percepută drept simplă și accesibilă, este extrem de complexă și de…