Preasfințitul Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor își sărbătorește astăzi ziua de naștere

Preasfințitul Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor își sărbătorește astăzi, 23 august, ziua de naștere. Preasfinția sa a văzut lumina zilei pe 23 august 1954, în București. După efectuarea studiilor liceale, între anii 1974-1978 a frecventat cursurile Institutului Teologic de grad universitar din Sibiu, unde a devenit licențiat în Teologie, informează Radio TRINITAS.

A fost tuns în monahism pe 1 octombrie 1983, la Mânăstirea Lainici, județul Gorj, iar în 1986 a fost hirotonit diacon și apoi preot. Între anii 1990-1994 a îndeplinit oficiul de Superior al Așezămintelor Românești din țara Sfântă. Pe 2 februarie 1994 a fost hirotonit arhiereu de vrednicul de pomenire Părinte Patriarh Teoctist și a fost numit Episcop Vicar Patriarhal și Secretar al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

A devenit cel de-al treilea Episcop al Eparhiei Sloboziei și Călărașilor în urma alegerii sale de membrii Sfântul Sinod, în ziua de 18 iunie 2009. Întronizarea sa a avut loc 10 zile mai târziu în Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia.

Comentarii Facebook


Știri recente