Preasfințitul Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor își sărbătorește astăzi ziua de naștere

Preasfințitul Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor își sărbătorește astăzi, 23 august, ziua de naștere. Preasfinția sa a văzut lumina zilei pe 23 august 1954, în București. După efectuarea studiilor liceale, între anii 1974-1978 a frecventat cursurile Institutului Teologic de grad universitar din Sibiu, unde a devenit licențiat în Teologie, informează Radio TRINITAS.

A fost tuns în monahism pe 1 octombrie 1983, la Mânăstirea Lainici, județul Gorj, iar în 1986 a fost hirotonit diacon și apoi preot. Între anii 1990-1994 a îndeplinit oficiul de Superior al Așezămintelor Românești din țara Sfântă. Pe 2 februarie 1994 a fost hirotonit arhiereu de vrednicul de pomenire Părinte Patriarh Teoctist și a fost numit Episcop Vicar Patriarhal și Secretar al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

A devenit cel de-al treilea Episcop al Eparhiei Sloboziei și Călărașilor în urma alegerii sale de membrii Sfântul Sinod, în ziua de 18 iunie 2009. Întronizarea sa a avut loc 10 zile mai târziu în Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…