Preasfințitul Varsanufie Prahoveanul a oficiat Sfânta Liturghie la Hramul Schitului Darvari

Schitul Darvari din Capitală și-a sărbătorit astăzi, 8 noiembrie, ocrotitorii, informează TRINITAS TV. Sfânta Liturghie de hram a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, care le-a vorbit credincioșilor despre importanța sfinților îngeri în viața creștinilor și despre îngerul pe care îl primim cu toții, ca ocrotitor, la Botez.

„Dacă Arhanghelul Mihail poate fi asemănat cu virtutea dreptății, Arhanghelul Gavriil poate fi asemănat cu virtutea bunătății. Suntem datori ca să urmăm și noi exemplul de dreptate și de bunătate al acestor Arhangheli”, a spus Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Schitul Darvari din capitală datează din anul 1834 și este ctitoria boierului Mihail Darvari. Cu prilejul hramului, la Schitul Darvari a fost lansat CD-ul cu „Acatistul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil”, realizat de monahii așezământului, în colaborare cu Radio TRINITAS.

Pe lângă hramul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, așezământul monahal îi mai are ca ocrotitori pe Sfinții Împărați Constantin și Elena.

Comentarii Facebook


Știri recente