Preasfințitul Varlaam Ploieșteanul la Hramul Bisericii-Paraclis Patriarhal „Parcul Domeniilor”-Cașin

Biserica Parohiei „Parcul Domeniilor” – Cașin, Paraclis Patriarhal, aflată în apropierea Arcului de Triumf din Capitală, a îmbrăcat astăzi, 8 noiembrie, haine de sărbătoare, informează TRINITAS TV. Cu prilejul hramului, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal.

„Heruvimii sunt îngerii cei cu ochi mulți și în interpretarea Sfinților Părinți acești ochi mulți pe care îi au Heruvimii arată că darul cel mai prețios pe care l-au primit acești îngeri de la Dumnezeu este tocmai cunoașterea, înțelegerea, tainelor lui Dumnezeu. De aceea, atunci când ne pregătim pentru taina tainelor care este Sfânta Euharistie, Sfânta Liturghie, transformarea pâinii prin lucrarea Duhului Sfânt în Trupul și Sângele Mântuitorului noi închipuim pe heruvimi, adică ne rugăm la Dumnezeu ca să ne descopere acești ochi ai inimii, ai sufletului și ai minții noastre ca să înțelegem taina aceasta a lui Dumnezeu”, a spus Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal.

Piatra de temelie a sfântului lăcaș a fost așezată în anul 1935, iar în prezent se află într-un amplu proces de renovare și restaurare.

Renumele de Mănăstirea Cașin pe care îl are lăcașul de cult și-l datorează unei străzi adiacente bisericii parohiale care a purtat în trecut numele localității „Mănăstirea Cașin” din județul Bacău.

Biserica Parcul Domeniilor este o capodoperă arhitecturală românească, îmbinând stilul brâncovenesc cu cel bizantin.

Comentarii Facebook


Știri recente