Preasfințitul Varlaam Ploieșteanul a oficiat slujba înmormântării poetului Adrian Păunescu

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal a oficiat astăzi, 7 noiembrie, la Biserica „Boteanu” din București, cu hramul „Sfinții Voievozi”, slujba înmormântării poetului Adrian Păunescu, înconjurat fiind de un sobor de preoți și diaconi. Înainte de slujba înmormântării, Preasfinția sa a oficiat Slujba Trisaghionului la Ateneul Român.

La finalul slujbei de înmormântare, Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul a citit mesajul de condoleanțe al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel adresat familiei, rudelor și cunoscuților poetului. De asemenea, Preasfinția Sa a evocat în câteva cuvinte personalitatea lui Adrian Păunescu, informează TRINITAS TV.

„Poetul Adrian Păunescu, deși puțini îl știu, a avut legături foarte strânse cu Biserica. Încă din copilărie mărturisește acest lucru într-un poem intitulat ‘În veci ortodocși’.”, a spus Preasfinția Sa.

După slujba înmormântării, trupul neînsulfețit al poetului Adrian Păunescu a fost dus la Cimitirul „Bellu” din Capitală, unde înainte de înhumare, Preasfințitul Varlaam Ploieșteanul, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Slujba Trisaghionului, pe un podium special amenajat în fața Bisericii Cimitirului „Bellu”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…