Preasfințitul Sebastian, Episcopul Slatinei, în pelerinaj la Locurile Sfinte

Preasfințitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei, aflat în aceste zile într-un pelerinaj la Locurile Sfinte, a vizitat astăzi, 15 februarie 2009, Reprezentanța Patriarhiei Române de la Ierusalim. Din grupul de pelerini care l-a însoțit pe Preasfinția Sa fac parte și maicile Starețe de la Mănăstirile Clocociov (jud. Olt) și Christiana (jud. Ilfov). Preasfinția Sa a fost întâmpinat de Preacuviosul Părinte Arhimandrit Ieronim Crețu, Reprezentantul Patriarhiei Române la Sfintele Locuri.

Episcopul Slatinei a săvârșit Sfânta Liturghie astăzi la Reprezentanța Patriarhiei Române de la Ierusalim, când ortodocșii din Țara Sfântă sărbătoresc Întâmpinarea Domnului. În cuvântul său de învățătură de la sfârșitul Sfintei Liturghii, explicând semnificația duhovnicească a pildei fiului risipitor, Preasfinția Sa ne îndeamnă: ‘Să ne rugăm bunului Dumnezeu ca, în orice postură ne-am afla, de fii căzuți și pocăiți sau de fii ascultători și tot timpul în preajma lui Dumnezeu, să nu ne lase niciodată să devenimi insensibili, ci să ne dea puterea să ne pocăim, dacă am căzut, și să iubim, dacă n-am căzut’.

La Sfânta Liturghie a fost prezent și un grup de pelerini români din Canada, însoțiți de părintele Gheorghe Țiu, parohul bisericii ‘Sfântul Apostol Andrei’ din Mississauga. Preasfințitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei, va continua pelerinajul la Locurile Sfinte în zilele următoare, urmând să viziteze Muntele Sinai și să se închine în Mănăstirea ‘Sfânta Ecaterina’. Pelerinajul se va încheia joi, 19 februarie 2009.

Ilie Chișcari

Corespondent BASILICA la Ierusalim

Comentarii Facebook


Știri recente