Preasfințitul Petroniu, Episcopul Sălajului, va sfinți biserica cu hramul „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Șimleu Silvaniei

Duminică, 12 octombrie a.c., Preasfinția Sa, Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, va oficia slujba de binecuvântare a bisericii cu hramul „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Șimleu Silvaniei.

Această biserică este prima biserică ortodoxă care se construiește, după 90 de ani, în orașul Șimleu Silvaniei. Lucrările de construcție au început în anul 2006. Până în momentul de față, sub păstorirea vrednică a preotului Ioan Taloș, s-a reușit ridicarea zidurilor până la cota + 4 m, amenajarea demisolului pentru oficierea sfintelor slujbe și înzestrarea cu toate necesare desfășurării serviciilor religioase.

Cu aceeași ocazie, Preasfinția Sa va acorda diplome de apreciere pentru preotul paroh, pentru credincioșii acestei parohii și pentru domnul inginer Cristian Bilț, membru în Adunarea Eparhială a Episcopiei Sălajului, principalul sponsor al lucrărilor de până acum.

Biroul de presă al Episcopiei Sălajului

Comentarii Facebook


Știri recente